„Příprava byla prakticky k ničemu, protože jedinou starostí bylo, abychom dali dohromady vůbec jedenáct hráčů, aby se nechalo hrát," hlesl trenér Malína Tomáš Vojtíšek a pokračoval: „S přípravou tedy spokojený nejsem, ale to nejsem žádný rok. Řekl bych, že je to dokonce rok od roku horší. Nedá se s tím ale nic dělat, když jsou hráči na dovolených nebo v práci. Přípravné zápasy nám tím pádem nedaly prakticky vůbec nic, protože jsme ani jedno utkání nesehráli ve stejné sestavě."

Malín sehrál tři přípravná utkání. „První zápas jsme prohráli s Ronovem nad Doubravou dva-pět, a to bylo utkání, kde kdo šel okolo, tomu jsem dal kopačky, aby si šel kopnout," řekl s nadsázkou malínský kouč a navázal: „Druhý zápas jsme vyhráli tři-jedna v Bílém Podolí v osmatřicetistupňovém vedru, takže se hrál fotbal nevalné úrovně z obou stran. Měli jsme ale víc štěstí, navíc Bílé Podolí nehrálo dobře. Poslední přípravné utkání jsme sehráli o víkendu v Libodřicích, kde jsme dostali osm gólů, opět ve splácané sestavě. Tudíž bych řekl, že naše příprava začne prakticky až prvním mistrovským zápasem s Kutnou Horou B, tedy možná!"

Z Malína odešlo několik hráčů. „Tým opustili Pátek, Dastych a Jarkuliš. Co se týče posil, tak o nikom novém nevím," uvedl trenér Malína a zdůraznil: „Pokud nechceme hrát ve III. třídě, tak jsou naše ambice jasně dané, a to je záchrana okresního přeboru."

Podle Tomáš Vojtíška je vůbec otázkou, který z týmů by chtěl postoupit. „Na to, kdo bude největším favoritem okresu mohu říct jen to, že je spíše otázkou, kdo bude chtít postoupit do I.B třídy, kdo na to bude finančně mít. Od toho se vše odvíjí. Adeptů na první místo je asi více, jako Sedlec, Kutná Hora B či Tupadly, ale jak jsem již řekl, záležet bude na tom, kdo bude vůbec chtít postupovat," uzavřel trenér Malína.

Adam Procházka