Domácím vyšel náramně vstup do utkání. Již ve 2. minutě nacentroval Urban míč z pravé strany hřiště a Milan Antoš namířil hlavičkou míč ke vzdálenější tyči – 1:0. Chvíli po první brance mohla Kutná Hora náskok navýšit, ale Křelina na Váchův centr těsně nedosáhl. Hosté se do první šance dostali v 5. minutě, ale Tauchman z malého vápna přestřelil prázdnou kutnohorskou branku.

V desáté minutě se dostal na velké vápno Vácha, ale svůj následný lob namířil nad břevno. Po čtvrthodině hry měl obrovskou šanci Křelina, dokonce se mu nadvakrát podařilo překonat trutnovského brankáře, ale míč odhlavičkoval z brankové čáry Makovský. Za nevyužité šance přišel po půlhodině trest. Matějka poslal míč mezi domácí stopery, za ty se dostal Marks, který svůj brejk zakončil střelou k tyči a srovnal na poločasových 1:1.

První velkou šanci druhé půle měl Trutnov. Záložník Kilevník ale z dobré pozice přestřelil Zichovu branku. Po hodině hry mířil těsně mimo po Urbanově trestném kopu Křelina, a tak si museli na gól domácí fotbalisté ještě dvě minuty počkat. V 62. minutě znovu Urban nacentroval míč z levé strany a Antoš se protlačil k zakončení a podruhé překonal hostujícího brankáře – 2:1. Tentýž hráč měl šanci ještě čtvrt hodiny před koncem, ale jeho pokus z malého vápna zablokoval Makovský.


Jan Holík: Šanci dostanou hráči, kteří během sezony moc nehráli

„Měli jsme dobrý vstup do utkání, když jsme hned ve druhé minutě potrestali soupeře gólem po standardní situaci. Pak jsme měli další dvě obrovské šance. Nejprve Křelinovi vykopli míč z prázdné branky a Vácha, který si udělal z obránců slalomové tyče, mířil nad branku. To byly momenty, které mohly zápas rozhodnout už v prvním poločase. Bohužel se tak ale nestalo," pokrčil rameny trenér Kutné Hory Jan Holík.

Zápas rozhodl důraz Milana Antoše. „Soupeř nás potrestal hned ze své první vážnější akce. Zbytečně jsme ztratili na polovině míč a následně srovnal soupeř na jedna-jedna. Hra se poté mírně vyrovnala. Ze začátku druhého poločasu měl šanci Kilevník, ale naštěstí nedal. V šedesáté druhé minutě Aleš Urban zatáhl míč, odcentroval na zadní tyč a Milan Antoš díky svému důrazu dostal míč do brány," popsal rozhodující branku zápasu kutnohorský trenér a dodal: „Celkově jsem s výkonem spokojen. Máme důležité tři body ze zápasu proti sousedovi v tabulce, i to vypovídá o tom, že Trutnov je nesmírně kvalitní tým."

Jan Holík chce dát v závěru sezony šanci méně vytíženým hráčům: „Utkání to bylo nesmírně kvalitní. Chtěli jsme vyhrát, abychom odčinili nepovedený výkon z Jablonce. Černou kaňkou na zápasu je natažený sval Marka Wolfa, ale věřím, že se s tím popereme a Marek bude v pořádku. Každopádně nám chybí sedm kol do konce a šanci budou postupně dostávat hráči, kteří nebyli v průběhu sezony tak vytížení."

Kutná Hora – Trutnov 2:1 (1:1)Branky: 2. a 62. Antoš – 30. Marks. Rozhodčí: Miloš Vitner – Tomáš Baum, Michal Kapoun. ŽK: Urban, Schwarz, Wolf, Křelina, Antoš – Tauchman, Šťastný, Kilevník, Kovář. Bez ČK. Diváci: 130. Kutná Hora: Zich – Skokan, Schwarz, Franc, Nekvinda – Vácha, Wolf (88. Šesták), Vocel (71. Bora), Urban (83. Hačka) – Křelina, Antoš. Trenér Jan Holík. Trutnov: Šťastný – Křižovič, Makovský, Kovář, Tobiáš (85. Holubec) – Matějka (78. Čech), Tauchman, Marks, Kilevník – Kejzlar, Holubec (78. Kamitz). Trenér Miloš Dvořák.


Adam Procházka