Lukáši, proč jste se rozhodl absolvovat přípravu v Kutné Hoře?

V zimě mi skončilo hostování v Sokolči a dozvěděl jsem se, že kluci se kterými jsem si rozuměl, z týmu odcházejí, takže jsem věděl, že už v Sokolči už asi pokračovat nebudu. Už loni mě lanařil Tonda Schwarz, ať jdu zkusit alespoň přípravu v Kutné Hoře, nepovažoval jsem to za reálné i kvůli problémům s kotníkem. Teď v zimě se k němu přidal i asistent Béda Franc, takže jsem se nechal na přípravu zlanařit. Navíc je tady perfektní parta a s většinou kluků se scházíme i mimo fotbal.

Věříte, že se prosadíte do divizního kádru?

Uvědomuji si, že tu je výborný kádr a určitě to nebude lehké. Obzvlášť, když zimní přípravy moc v oblibě nemám. Za zkoušku nic nedám a řekl bych, že taková šance se už nenaskytne.

Jste ortodoxní obránce? Na jakém postu hrajete nejradši a proč?

Naprosto ortodoxní, mockrát půlku nepřekročím, i když mě často vyhánějí na standardky dopředu. (smích) Nejvíce mi to vyhovuje ve středu obrany, ale to při formě Bédy a Tondy asi není reálné, i když by se Tonda mohl posunout zpátky do útoku. (smích) Jinak jako levák bych snad zvládl vzadu i levou stranu.

Momentálně hrajete v Sokolči I. B třídu, jak se vám to tam líbí a jak vám to jde v soutěži?

Je tam výborné zázemí, kvalitní tým, hodně slušné hřiště. Skončili jsme na třetím místě, tři body za prvními Polepy, kterým jsme doma dali čtyřku. Ale kromě pár lidí tam nebyla moc parta, po zápasech nás moc neposedělo. A ty teď, jak jsem říkal, odcházejí, a přeci jenom to je opravdu trochu z ruky.

Vaším rodným klubem jsou Nové Dvory, co říkáte na jejich situaci a pokus o návrat do okresního přeboru?

Určitě kluky sleduji a na pár zápasech jsem i byl. Šlape jim to, utvořila se tam dobrá parta mladých kluků, kteří vyšli z dorostu, doplněný o zkušené hráče a docela rychle si to sedlo. Na druhou stranu bych řekl, že okres je momentálně dost kvalitní, takže by to určitě do přípravných zápasů chtělo zařadit i některá mužstva z okresu. Také se proslýchá, že by kapitán Rejthárek měl odjet na jaře pracovně do zahraničí na několik měsíců, a to by byla citelná ztráta pro takto šlapající tým. Necháme se na jaře překvapit.

Kromě fotbalu jste i hráčem futsalových Jump Boys. Jak se vám s kluky hraje a co říkáte na průběh Club Deportivo futsalové ligy?

Jsem strašně rád, že jsem před dvěma roky dostal od Jump Boys nabídku. Je to tým plný výborných fotbalistů, se kterými je i sranda. Také jsem si konečně již chtěl zahrát na zimním stadionu a ne se jenom dívat z ochozů. A být hned u dvou titulů za sebou je prostě super a oslavy jakbysmet. Doufám, že to letos dotáhneme k hattricku. Jinak liga je stále kvalitnější a každý rok je obhajoba těžší.