Sparťani hráli poprvé od podzimu na přírodní trávě a museli si na nerovný terén zvykat. „První poločas jsme odehráli dobře, hráče soupeře jsme dostupovali na vlastní polovině. Naopak jsme se snažili napadat vysoko a odebírat balony, což se nám dařilo,“ líčil kutnohorský obránce Bedřich Franc.

Z toho pramenily kutnohorské standardky a šance. Během první pětačtyřicetiminutovky Sparta dvakrát skórovala, když se trefil Nekvinda a po něm Vlášek. „Soupeře jsme do větších šancí moc nepouštěli,“ pochvaloval si Franc.

„Druhý poločas jsme nezačali moc dobře a soupeř dokázal snížit na jedna-dva. U nás pak došlo k několika střídání a hra nebyla tak organizovaná jako v první půli. Hosté nás přečíslovali a měli nějaké šance,“ konstatoval Bedřich Franc. Jednu z nich Polná proměnila a srovnala na 2:2.

Ilustrační foto
Perfektní generálka. Čáslav nastřílela sedm branek Havlíčkovu Brodu

Vzápětí nastřelil kutnohorský Hradílek břevno. Ten samý hráč pak v závěru zápasu svou trefou rozhodl. „Nyní se musíme pořádně připravit na první mistrovský zápas proti Náchodu,“ usmíval se nejzkušenější hráč sparťanské kabiny.

Jakubovi Hradílkovi se poslední dobou střelecky daří. Bude stát ofenzíva na něm? „Je na tom dobře fyzicky a využívá toho. Navíc mu to tam zatím padá. Věřím, že mu forma vydrží i v dalších zápasech a jeho góly či asistence nám pomůžou k potřebným bodům,“ odpověděl jeho spoluhráč Franc.

Před startem důležitého jara, ve kterém bude Kutná Hora bojovat o záchranu divize, vidí Franc pozitiva: „Před startem soutěže se cítíme dobře, jsme připraveni se poprat o záchranu a být co nejdříve v klidných patrech tabulky.“

Kutná Hora - Polná 3:2 (2:0, za domácí 5. Nekvinda, 23. Vlášek, 80. Hradílek). Kutná Hora: Malý (46. Jeřábek) - Nekvinda, Bílek, Franc, Saulich - Semrád - Šindelář, Vlášek, Hradílek - Wolf, Jak. Kulhánek. Střídali: Exner, Pleva, Kolůvek, Zelenka. Trenér Radek Kulhánek.

Charitativní hokejové utkání mezi fotbalisty FK Čáslav a Šmicer teamem se hrálo v sobotu 29. února.
Hokejová exhibice se Šmicer Teamem měla skvělý ohlas