Ondrášovka cup si za dosavadních šest let vydobyl pozici mimořádně prestižního a unikátního projektu, který dává mládežnickým týmům příležitost utkávat se se soupeři z celé České republiky, a ne pouze na úrovni svého regionu. I proto Ondrášovka cup každým rokem roste a přibývá týmů, hráčů, turnajů i zápasů.
Víkendové jarní finálové turnaje každé kategorie jsou pak jedinečnou přehlídkou nejlepších českých mládežnických týmů a nadějných fotbalistů. Od sezóny 2015/2016 se navíc Ondrášovka cup stal oficiálním Pohárem mládeže FAČR věkových kategorií U8 – U13.

Celkový počet 633 přihlášených týmů představuje téměř 12 tisíc mladých fotbalistů, kteří se do projektu zapojí. Dohromady na všechny čeká 97 turnajů, z toho 45 předkol, 46 kvalifikačních a 6 finálových. Předkola Ondrášovka cupu startují už 11. září a od 25. září následují kvalifikační turnaje, které vyvrcholí 3. listopadu letošního roku. Finálové turnaje jsou pak naplánovány na jaro od 4. května do 9. června. je možné, že některá se opět odehrají jako loni ve středních Čechách, letos tomu tam bylo v Příbrami a Benešově.

Kouzlo Ondrášovka cupu spočívá také v tom, že šanci uspět má skutečně každý tým, což ukazuje i loňský příklad Medlova, obce se necelými 1 600 obyvateli v Olomouckém kraji. V kategorii U9 dokázal tým z této obce porazit celou řadu úspěšných a slavných klubů a skončil na 2. místě, hned za vítěznou pražskou Slavií. „Děti, které hrají za FK Medlov, jsou z Medlova, Úsova, Uničova, Nové Dědiny a Dlouhé Loučky, což jsou obce v okolí Uničova. Turnaj byl pro děti neskutečným zážitkem a moc se na něj těšily už po odehrání kvalifikace. Zahrát si s týmy jako jsou Slavia Praha, Sparta Praha, Mladá Boleslav aj. není v našem případě na denním pořádku. Kluci byli nadšení a dali do turnaje úplně všechno. Tento turnaj budou mít hodně dlouho v paměti, jak zážitkem, tak neskutečným výsledkem,“ řekl po turnaji trenér Medlova v kategorii U9 Vladimír Mišák.

Připraveny jsou i pro nový ročník doprovodné aktivity, v nichž se budou objevovat i sportovní komentátor Pavel Čapek a režisér, herec, bavič, sportovec a všeuměl Jakub Kohák. Chystají se magazíny s tématy, která by měla pomoci mladým hráčům v jejich fotbalovém růstu a nebudou chybět ani různé soutěže a při finálových turnajích celá řada novinek.

V předchozím ročníku vyhrála tři turnaje Slavia, dva Sparta a jeden Hradec Králové.

Ilustrační foto
Kam za okresním fotbalem