SK DFO Pardubice - FK Čáslav 4:0 (3:0)

K odvetnému utkání nastoupil domácí tým v plné ligové sestavě a na hřišti to bylo opravdu znát. „Naše hráčky tomu bohužel v prvním poločase napomohly svoji nepřesností v přechodovém pásmu do útoku, kde jsme prakticky každý pokus o útok zastavili po překročení půlící čáry. Na rychlost soupeřek při převzetí míče, jeho pokrytí a přenášení hry jsme tentokrát byli znatelně pomalejší," řekl na úvod Jindřich Vaněček jeden z trenérů hostujícího týmu a pokračoval: „Všechny tři branky prvního poločasu jsme si zavinili sami zbytečnou ztrátou míče v přechodovém pásmu a otevřením prostoru."

Čáslavandy svým soupeřkám jejich pozici usnadňovaly vlastními chybami, po kterých padly všechny branky. Poprvé se domácí hráčky ujaly vedení v 25. minutě a během deseti minut vedly pardubické fotbalistky rozdílem tří branek a o osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto.

Ve druhém poločase se začaly prosazovat i hostující hráčky, ale jak Buchtová, tak o několik minut později Miláčková nemířily přesně. Zrovna tak Karafiátová se dvakrát objevila v dobré střelecké pozici, ale její střely neměly patřičnou razanci. Domácí v závěru utkání přidaly šťastnou – vlastní branku.

„Soupeři musíme pogratulovat k velmi dobrému fotbalu, vítězství si bezesporu zasloužil. Každé utkání s takovýmto soupeřem je pro naše děvčata dobrá škola fotbalu. Přesto musíme s kolegou naše děvčata pochválit, že i za nepříznivého stavu a v úmorném vedru odehrála zápas v plném nasazení do samého závěru," dodal Vaněček.

StatistikyČáslav: Jelínková - Culková, Veselá, Hromádková, Kunášková (55. Miláčková) – Buřvalová, A. Prchalová, Karafiátová, Truhlářová (70. Červinková) - Bělinová, Buchtová. Trenéři: Ivo Ducheček, Jindřich Vaněček.