„Odehráli jsme výborné utkání se špičkovým mužstvem z horní části tabulky druhé skupiny I. A třídy. Chtěli jsme opět otestovat naše hráče s kvalitním soupeřem s výhledem na to, jak náročné jaro nás čeká," objasnil důvod volby soupeře trenér sázavských fotbalistů Pavel Chuchla.

Vstup do utkání se povedl více Sázavě, poté se dostali do hry i domácí Votice. „Start prvního poločasu nám vyšel o něco lépe než soupeři. Dostali jsme se do několika zajímavých příležitostí. Jednu z nich proměnil Jakub Švec. Druhá polovina prvního poločasu patřila ale Voticím, které usilovaly vehementně o vyrovnání, což se jim nakonec i podařilo. Gólu předcházely ještě dvě šance, když jedna skončila na břevně a proti druhé zasáhl skvěle Burcev v naší bráně," popsal dění v prvním poločase Chuchla.

V druhém poločase se Sázavě podařilo otočit nepříznivý stav, který nastal po náhodné brance Votic. „Druhou polovinu odstartovala, řekl bych, náhodná branka Votic, po níž se ujaly vedení. My jsme v tu chvíli zpanikařili. Naštěstí jsme nakonec zápas otočili ve svůj prospěch. Takže s výsledkem jsme samozřejmě spokojeni. Nicméně v samotné hře máme dobré úseky, ale poté jsou tam i situace, které neřešíme správně tak, jak bychom měli. A není jich úplně málo. Problém je ve zbrklém řešení některých situací, například kažení snadných přihrávek. To je věc, která mě trápí. To je ale věc, kterou by si měli hráči uvědomovat sami a měli by na věci, která se jim nedaří pracovat. Uvidíme, jak to bude vypadat dál na travnaté přírodní ploše," přiznal sázavský trenér, ale na výkonu svého týmu našel i klady: „Na druhou stranu z pohledu kondice a taktiky nemám výhrady. Těší mě, že jsme Voticím stačili po celou dobu utkání."

Sázavě se opět zranil záložník Štěpán. „Zdravotní stav týmu není úplně nejhorší, ale bohužel se nám na soustředění opět zranil střední záložník Štěpán, který nehrál půl roku kvůli srdeční příhodě. Tentokrát si obnovil zranění zadního stehenního svalu. Vypadá to na chronický problém, protože si sval natáhl ve stejném místě jako před rokem. Neustále se mu toto zranění vrací, což nás mrzí a trápí. Dalším zraněným je Foltýn, kterého neustále trápí problém s břišní kýlou a v zimě tak ještě netrénoval. Indisponován je i Říčař, který má problém s plotýnkami, ale nastupuje a jeho problém se zlepšuje, ale stoprocentní to není. Jinak ostatní hráči jsou v pořádku. Objevují se sem tam klasické bolístky po zápase, které má ale každé mužstvo," shrnul marodku svého týmu Pavel Chuchla.

V neděli čeká Sázavu zápas s Poříčím v Ratajích.

Votice – Sázava 2:3 (1:1)Branky Sázavy: Švec, Srba, vlastní. Sázava: Burcev (46. J. Hrbek) – Konečný, Říčař (46. Srba), Mařinec, Chuchla – Jelínek, Marek, Šmídek, Král – Švec, Tesařík (46. P. Hrbek). Trenér Pavel Chuchla.

Adam Procházka