Dvaačtyřicetiletý Pilný působí v nejvyšší soutěži od roku 2010 jako asistent. V této sezoně byl na čáře ve 14 duelech. Tentokrát byl v roli čtvrtého sudího mezi střídačkami, ale od začátku utkání Příbrami se Slavií se choval neobvykle. Těžko držel rovnováhu, padal a chvíli běhal s lajnovým rozhodčím a napodoboval jeho pohyby.

Už po deseti minutách ho proto pořadatelé násilím odvedli do budky u půlící čáry a tam ho hlídal bodyguard. Střídání místo Pilného musel po půlhodině hry provést hlavní pořadatel. Během poločasové přestávky Pilný odešel do kabin a už se nevrátil.

"Ohrožoval bezpečnost ostatních účastníků zápasu, proto byl zpacifikován a jeho roli převzal hlavní pořadatel," řekl mluvčí příbramského klubu Zdeněk Brož. "Jelikož ale klub za rozhodčí nezodpovídá, více se k tomu nechce vyjadřovat," dodal.

Incident bude řešit komise rozhodčích. "Situaci registrujeme. Ve čtvrtek zasedá komise rozhodčích a bude se tím zabývat," uvedl předseda komise rozhodčích Miroslav Tulinger v prohlášení.

Sudí svých chováním narušoval zejména prostor u střídačky domácího celku, trenér Příbrami Martin Pulpit však odmítl, že by mu tím narušil koncentraci a ztížil práci. "Já jsem vždy maximálně koncentrovaný na zápas. Takže mě to neovlivnilo. Více bych se k tomu nechtěl vyjadřovat," řekl domácí kouč.

Podobně to viděl i trenér Slavie Dušan Uhrin mladší. "On byl více u lavičky soupeře, takže jsem to moc nevnímal. Nechci to moc komentovat, protože nevím, jestli byl nalitý nebo měl jiný problém. Jestli byl ale opilý, tak to k fotbalu nepatří," dodal.

Střídající hráči měli z Pilného legraci, ale ti na hřišti se incidentu ani nevšimli. "Cože? Opravdu? Tak to ani nevím," reagoval domácí kapitán Tomáš Zápotočný na dotaz, zda se všiml podezřelého chování sudího. "Já o tom nevěděl, říkali mi to až kluci na lavičce, když jsem vystřídal," dodal záložník Slavie Antonín Barák.