Podzimní kolo Tip ligy čtenářů Kutnohorského deníku začne společně se zahájením mistrovských okresních fotbalových soutěží. Takže si zaškrtněte víkend 23. a 24. srpna, právě ten bude prvním hlasovacím!

Již v sobotu 16. srpna však přinášíme pravidla soutěže a poprvé také tipovací kupon (v tištěném Kutnohorském deníku). Hlavní cena pro vítěze soutěže je velice atraktivní. Nejlepší podzimní tipér získá celý den na fotbalgolfu zdarma pro 2 osoby + oběd (pečená kachna)! Že nevíte, co je fotbalgolf? Tak koukněte sem.

Fotbalgolf

Kácovský pivovar Hubertus navíc opět poskytl 50l sud pro vítězné sběrné místo.

Druhý tipující v celkovém pořadí získá mobilní telefon od kutnohorské a čáslavské O2 prodejny a třetí nejlepší tipér obdrží poukázku na večeři 500 korun do restaurace U France Josefa v Kutné Hoře.

Vítězové jednotlivých kol se mohou těšit na stokorunový poukaz na oběd do kutnohorské restaurace U France Josefa.

Pro ty, kteří ještě nikdy Tip ligu nehráli, přinášíme pravidla soutěže.

V čem je podstata hry?

Jde o to, aby soutěžící správně natipoval co největší možný počet z deseti vybraných fotbalových utkání, které se objeví na tiketu pro dané kolo. Tipovat se může pouze: 1 – výhra domácích, 0 – remíza, nebo 2 – výhra hostů. Tikety s dvojtipy budou brány jako chybné a nebudou započítány.

Kdo se může Tip ligy zúčastnit?

Každý fanoušek fotbalu, který dovršil plnoletosti, tedy 18 let. Hrát můžete pouze na své pravé jméno, přezdívky nebudou zaevidovány, falešná jména zjistíme a i v průběhu hry z pořadí vymažeme. Tip ligy se nesmějí zúčastnit zaměstnanci VLP.

Redaktoři hrají taky!

Poprvé během podzimní Tip ligy s vámi mimo soutěž poměří síly redaktoři Kutnohorského deníku. Budete moci poměřit síly třeba se sporťákem Deníku Michalem Pavlíkem, webeditorem Lubošem Hájkem, nebo inzertní poradkyní Alenou Zoufalou. Jejich tipy budeme zveřejňovat vždy ve středečním vydání tištěného Deníku.

Jak se do hry zapojit?

Vždy od soboty do pátku (kromě neděle a svátku) vyjde v Kutnohorském deníku kupon, který vystřihnete, vyplníte na něm potřebné údaje a do pátku jej doručíte do redakce Kutnohorského deníku v Tylově ulici, kde jej vhodíte do schránky (vchod do budovy KB za kinem) nebo předáte přímo v redakci. Další sběrné schránky jsou umístěny v následujících hospodách: hlízovské U Čipery, úmonínské Pod Zámkem, malínské U Petříků a kutnohorské U France Josefa, kam můžete kupon také vhodit. A to vždy nejpozději do pátku! Čas pro doručení kuponů do redakce je v 13.30 hodin. Kupon můžete zaslat také poštou, zde musí být nejpozději páteční razítko a podmínkou je, že pošta kupon doručí nejpozději do pondělí!

Soutěže se můžete zúčastnit i v ostatních redakcích středočeských Deníků.

Každému tipujícímu bude přiděleno startovní číslo, které nalezne ve středečním vydání Deníku, kdy budou vycházet průběžné výsledky. Toto číslo potom budete používat po celou dobu trvání podzimní Tip ligy 2014. Číslo je nutné uvádět na tiket.

Soutěžit lze rovněž prostřednictvím internetové adresy www.tipliga.cz, tam však až od druhého kola. Každý tipující ale musí z důvodu registrace do systému napoprvé nejprve vyplnit tištěný kupon, na kterém nesmí v případě zájmu o tipování přes internet opomenout uvést jím zvolený čtyřmístní číselný kód sloužící později spolu se startovním číslem k přihlášení. Pokud nestihnete první kolo, nevadí, do soutěže se můžete zapojit i v jejím průběhu. Nejprve ovšem vyplněným tipovacím kuponem.

Hodnocení

Za každý správně natipovaný zápas získá tipující dva body, za špatně natipované utkání o jeden bod přijde. Za celý tiket tak můžete nahrát až dvacet bodů, ale také minus deset, když neuhodnete ani jeden zápas. Pokud se některý z vybraných zápasů neodehraje, nedohraje či odehraje již před víkendem (výjimku tvoří páteční zápasy, které začnou v 17 hodin a déle), získávají za něj všichni tipující nula bodů.

Co bude rozhodovat při rovnosti bodů v jednotlivých kolech?

Jako první rozhodující faktor bereme takzvanou Supertrefu, v níž budete tipovat celkový součet všech branek, které padnou v deseti vybraných utkáních pro každé kolo. Pokud budou mít dva nebo více tipujících shodný počet bodů a ani jeden netrefí Supertrefu, rozhodne bližší tip skutečnému počtu vstřelených branek (tzn. pokud Supertrefa bude např. 20, první čtenář tipne 19 a druhý 22, získá cenu první tipující, protože byl blíže). Pokud by se daní tipující přiblížili Supertrefě stejným rozdílem, přistoupíme na pravidlo první chyby. To znamená, že u tiketu těchto tipujících půjdeme chronologicky odshora dolů a tiket, který bude mít první chybu, vypadává ze šance na cenu v daném kole. Pokud se budou tikety shodovat i v chybně tipovaných zápasech, určí pořadí v kole nižší přidělené startovní číslo.

Co rozhodne při stejném počtu bodů v dlouhodobé soutěži?

Během soutěže to v celkovém pořadí bude vyšší počet bodů získaných v posledním kole. Pokud se sejde více tipujících se stejným počtem bodů v konečném pořadí, bude se rozhodovat opět počet získaných bodů v posledním kole. Pokud bude stejný, rozhodne pravidlo první chyby na posledním tiketu.

Jak dlouho soutěž potrvá?

Celá soutěž bude mít celkem třináct kol. Tipuje se od března do června, tedy v celém průběhu jarní okresní fotbalové sezony. Předání cen nejlepším tipujícím proběhne po skončení podzimní Tip ligy 2014, o termínu a místě konání dáme včas vědět.

Přejeme všem soutěžícím hodně štěstí a zábavy!

Partneři jarní Tip ligy čtenářů Kutnohorského deníku 2014 jsou:Kácovský pivovar Hubertus
O2 prodejny Čáslav a Kutná Hora
ZOO Praha
Aguapalace Praha
FOTBALGOLF - Fotbal Park Dymník u Rumburka
Restaurace U France Josefa Kutná Hora
Wellness & Fitness Octárna

Sběrná místaPod Zámkem (Úmonín)
U Čipery (Hlízov)
U Petříků (Malín)
U France Josefa (Kutná Hora) 

Cena pro vítěze kolaPoukaz v hodnotě 100 korun na oběd do kutnohorské restaurace U France Josefa

Ceny za konečné pořadí1. místo: Den na fotbalgolfovém hřišti Dymník u Rumburka pro 2 osoby + oběd (pečená kachna) (info zde)
2. místo: Mobilní telefon z prodejny Václava Myřátského
3. místo: Rodinná vstupenka do Aguapalace Praha (info zde)
4. místo: Večeře v hodnotě 500 Kč do restaurace U France Josefa v Kutné Hoře (info zde)
5. místo: Permice do Wellness & Fitness Octárna v Kutné Hoře (info zde)
6. místo: Rodinná vstupenka do Zoo Praha (info zde)
7. místo: Sportovní kniha

Vítězné sběrné místo50l sud kácovského piva Hubertus