Již od prvních minut byla znát vyšší kvalita vlašimských fotbalistů, kteří si od začátku zápasu tvořili šance, avšak branku domácích ohrozili sporadicky. Čáslav hrála od začátku na brejky a ve 12. minutě si vytvořila první střeleckou příležitost, ovšem nepříliš prudkou a umístěnou střelu v pohodě lapil hostující brankář. Ve 24. minutě měli hosté největší šanci v prvním poločase, kdy se po centru do vápna hostující útočník pokusil o zakončení nůžkami, trefil ale obránce domácích.

Do druhého poločasu vstoupili Vlašimští s ještě větším nasazením, ale většinu jejich šancí kazila nepřesnost ve finální fázi. V 50. minutě zkoušel vlašimský Dao překvapit brankáře Kubáta z rohu vápna, ale jeho střela šla vysoko nad. O chvíli později se hráči hostí prokombinovali až před čáslavského brankáře, ale střela šla opět nad. Vlašim více držela míč a Čáslav si nedokázala vytvořit žádné vyložené šance, ale její obrana bránila disciplinovaně a hosty do ničeho nebezpečného nepouštěla. V 73. minutě vyslal Dao, ve Vlašimi hostující z pražské Sparty, skákavou střelu, kterou Kubát dokázal vyrazit na roh. Zbytek utkání byl v režii obran obou týmů, které si dokázaly všechny náznaky šancí soupeřů pohlídat.

Ilustrační foto
Hlízov stále trápí proměňování šancí

Nastalo prodloužení a hned v 1. minutě po centru ze strany vsítil branku vlašimský Badocha. Čáslavští dlouho nemohli najít herní pohodu po inkasované brance a spíše bránili. Ve 116. minutě se po závaru ve vápně zorientoval čáslavský Petrů a dorazil míč do branky. Po ukončení prodloužení následovaly penalty. Na ty to bylo dlouho vyrovnané, až si míč postavil čáslavský Kubát a trefil pouze brankáře hostí. Vlašim po úmorném boji nakonec postoupila.

„Během utkání jsme ukázali bojovnost a týmového ducha. Vlašim byla lepším týmem, ale my jsme pracovali týmově. Je trochu škoda, že jsme to nedotáhli do konce a vypadli na penalty,“ byl smutný čáslavský trenér Radim Truksa.

Vlašimský trenér Miloslav Brožek s výsledkem zápasu moc spokojený nebyl: „Sráželo nás neproměňování šancí, za což nás Čáslav adekvátně potrestala. Chtěl bych domácím pogratulovat, takový bojovný a týmový výkon jsem dlouho neviděl.“

Čáslav - Vlašim 1:2 na penalty (116. Petrů - 91. Badocha). Čáslav: Kubát – Růžička, Vebr, Vančura, Jícha, Petrů, Strnad (15.Mlynka), Vocel (74. Čuchal), Hannich, Kořínek, Mráz. Vlašim: Beník – Plechatý, De Paula, Plachý, Pavlík, Štochl, Ivanko Macej, Skopec, Dao, Blecha, Selemani (62. Fotr). Trenér: R. Truksa.

Roman Wermke byl v zápase Dynama s Prostějovem mužem dne.
Dát gól, nebo ho alespoň připravit, přál si Wermke. Povedlo se obojí