„Samozřejmě je to pro hráče strašně těžké. Tři roky po sobě jsme prakticky jen vyhrávali. Snažili jsme se je na to připravit a snad se nám to daří,“ odpovídá trenér Miroslav Sunkovský na otázku, jak si tým „zvyká“ na skutečnost, že tříbodové zisky už nenaskakují víkend co víkend.

Navzdory aktuálnímu umístění až ve druhé polovině tabulky „východočeské“ skupiny C, konkrétně na jedenácté příčce, mají v kdysi druholigovém klubu z Prahy-východ za to, že během úvodního měsíce soutěže jako nováček nezklamali. „Měli jsme poměrně těžký los. V prvních čtyřech kolech jsme narazili na tři pravděpodobně nejlepší mužstva v naší skupině,“ upozornil trenér Sunkovský. „Kdybychom v každém zápase proměnili jednu šanci, mohli jsme pomýšlet na lepší výsledek. Bohužel nám chybělo i trochu štěstí. Ale s divizí se stále seznamujeme,“ ohlédl se.

Že by kvalitnější soutěž tým něčím překvapila, si Sunkovský nemyslí. „Už v přípravě jsme se potkávali s divizními celky. Samozřejmě je tedy všechno rychlejší, důraznější a určitě také fotbalově kvalitnější,“ poznamenal šéf brandýské kabiny.

Starší dorostenci poděbradské Bohemie druhý zápas nezvládli a prohráli doma se Slaným 1:4.
Mladší podtrhli dobrou hru výsledkově

Podle kapitána Davida Folwarczného rapidně přibylo špičkových zápasů. „V krajském kole byly jenom čtyři, v divizi kolem patnácti. Jsou tam zkušení hráči, kteří prošli i první ligou. Je to takticky vyspělejší a rychlejší,“ nachází kanonýr týmu hlavní rozdíl mezi oběma soutěžemi.

V Brandýse po třetím postupu v řadě vsadili na hráče, kteří ho vybojovali. Přibyl jediný novic. Z Nymburka přišel Michal Bohdan. Dvaatřicetiletý fotbalista se zařadil mezi ty nejzkušenější. A přestože má na hřišti v popisu práce hlavně bránění, právě on se nejvýrazněji podepsal pod premiérovou výhru, když po standardní situaci vstřelil jediný gól krajského derby s Vykání.

„V těžkém losu jsme herně nepropadli a s daleko silnějšími týmy sehráli vyrovnané partie. Při větším fotbalovém štěstí a střeleckém umu jsme mohli mít více bodů,“ přidává hráč s mnohaletými divizními zkušenostmi z Nymburka a Litole svůj pohled na start do soutěže.

„Jeví se jako výrazná posila. Bohužel zatím jediná a už teď pracujeme s hodně úzkým kádrem. Doufám, že se podaří ještě někoho přivést. Hodně by se nám hodil zkušený útočník,“ okomentoval trenér Sunkovský minimální letní pohyb v mužstvu.

Účastníci Kába Cupu se dočkali odměny
Účastníci Kába Cupu vyrazili na Slavii