Suchdol do utkání vstoupil lépe a byl v úvodu o něco aktivnější než Chrudim. První obrovskou šanci utkání si ale vypracovali hosté. Po špatně rozehraném suchdolském rohu založili rychlý brejk, ten ale zazdil Tlapák. Domácí fotbalisté s odpovědí nečekali dlouho. Dastych se vydal na sprint přes půlku hřiště, následně našel na vápně Plota, který ale z první trefil pouze střed branky, kde stál připravený brankář Trojan. Po půl hodině hry podržel Suchdol brankář Míšek, když nejprve reflexivně zareagoval na Kratochvílovu teč a následně měl štěstí, když dorážející Kroutil minul úplně prázdnou branku.

Ve 36. minutě zahrozil Suchdol opět po centru z pravé strany. Bodlák našel na malém vápně Hannicha, ten ale trefil pouze prostor, v němž stál chrudimský gólman. To bylo poslední suchdolské varování. Pět minut před poločasovou přestávkou už přišel první gól zápasu. Dastych odcentroval a Šusta poslal hlavou míč od tyče do branky. Suchdol tak vedl po první půli 1:0.

Poté, co první poločas odehrála na straně Suchdola sestava složená převážně z nových hráčů, v druhé půli vstoupila na hřiště jedenáctka hráčů, z nichž většina za Suchdol bojovala už v minulé sezoně. Hned po několika sekundách mohli domácí udeřit. Plot obešel brankáře Chrudimi, ale jeho následnou střelu zablokovali dobře se vrátivší obránci. V 66. minutě se dostal k hlavičce Böhm, ale poslal míč pouze do náruče hostujícího brankáře. O chvíli později se Suchdol mohl přeci jen radovat z druhé branky, když Bereš přehodil vyběhnuvšího brankáře – 2:0.

Pět minut na to se zastřeloval Kubík, když z otočky trefil tyč. Tentýž hráč se dočkal gólu v 77. minutě, když Bereš obral na polovině hřiště o míč chybujícího obránce, posunul míč právě Kubíkovi, který svůj samostatný brejk přes polovinu hřiště zakončil kličkou brankáři a střelou přes ležícího obránce, který se marně snažil suchdolskému hráči zabránit ve skórování. Suchdol tak otevřel sérii přípravných zápasů výhrou 3:0.

Radim Truksa: Obě jedenáctky obstály

„S vítězstvím tři-nula jsme spokojeni. Zápas byl na konci utkání trochu ovlivněn teplem, takže toho kluci měli už celkem dost," zahájil hodnocení zápasu s Chrudimí nový trenér Suchdola Radim Truksa. Po změně stran Suchdol svého soupeře nepustil do žádné šance. „V prvním poločase měla Chrudim dvě dobré příležitosti, ale nás podržel brankář Míšek. Dobrým pokrýváním hráčů po přestávce jsme docílili toho, že Chrudim nevystřelila v druhém poločase na branku," konstatoval trenér Truksa a srovnal výkon dvou jedenáctek, které během utkání poslal na hřiště: „První poločas byl běhavější a agresivnější. Po přestávce byla hra, i kvůli teplu, o něco volnější. V prvním poločase jsme neproměnili minimálně tři velké šance, což se občas při fotbale stává. V druhém poločase jsme dali o gól více. Na první utkání si myslím, že byl náš výkon dobrý. Obě jedenáctky obstály."

Suchdol – Chrudim 3:0 (1:0)Branky: 40. Šusta, 69. Bereš, 77. Kubík.
Suchdol: I. poločas: Míšek – Bodlák, J. Růžička, Kubík, Filipec (39. T. Dudla) – Dastych, Černohlávek, P. Růžička, Hannich – Plot, M. Dudla (25. Šusta). II. poločas: Čižinský – T. Dudla, Biško, Svoboda, Kutil – Bereš, Jirků, Böhm, Šusta – Kubík (78. Hannich), Plot (73. Dastych). Trenér Radim Truksa.
Chrudim: Trojan - Tlapák, Havránek, Zeman, Malý (63. Zrůst) - Meduna, M. Holub (63. Bureš), Bureš (46. Hlavatý), Zrůst (46. Dušek) - Kratochvíl, Kroutil. Trenér Miroslav Teplý.

Adam Procházka