„Výsledek zní přesvědčivě, ale ve finále nebyl. Hlavně v prvním poločase Čáslav dobře bránila. My jsme se hledali. Nebyli jsme schopni rozehrát balon. Pomohl nám gól do kabiny, i když jsme si ho asi moc nezasloužili," řekl trenér Kolína Tomáš Staněk.

Derby sledovala hrstka fanoušků a ta se v první půli docela nudila. Trošku vzruchu přinesla až 19. minuta. Do míče se opřel Šimeček, jeho projektil orazítkoval břevno. Čáslav o sobě dala výrazněji vědět až v závěru první půle. Po Frejlachově centru chybělo Strnadovi pár centimetrů k zakončení.

Když už se zdálo, že se půjde do kabin za nerozhodného stavu, ukázal svoji vytříbenou kopací techniku Kučera. Míč poslal přesně na hlavu Štočka, který už jenom přesně zacílil.

Po přestávce se již hrálo podle domácích not. Pojistku přidal po zpětné Hronově přihrávce zakončující Šimeček. Pak si po centru Němečka před dotírajícím Štočkem srazil míč do vlastní sítě Hell. Poslední slovo patřilo Kučerovi, jehož centr skončil až v síti.

Výhra Kolína mohla být vyšší, ale další jasné šance Nešpora, Veselého, Štočka a Němečka zlikvidoval brankář Nguyen.

„Ve druhé půli jsme se zklidnili. V kabině jsme si řekli, že budeme jinak rozehrávat, protože Čáslav výborně bránila. Hrála aktivně a předvedla organizovaný výkon. Pak se jí zranil jeden hráč a když se podívám, jak tu sestavu taky občas dávají dohromady, tak to nám nahrálo. Druhý poločas jsme jednoznačně zvládli. Byli jsme dominantnější na míči, začali jsme i líp kombinovat, měli jsme další šance. Nguyen minimálně dva góly chytil. Z tohoto pohledu je naše vítězství zasloužené," dodal Staněk.

„Domácím k cestě za vítězstvím pomohl gól do šatny. Abychom tady mohli uspět, museli jsme odehrát větší část bez obdržené branky. To se nám celkem dařilo," uvedl trenér Čáslavi Jiří Antoš.

„Řekl bych, že jsme v prvním poločase byli aktivnější, bohužel jsme z toho ale gól nevytěžili. Před přestávkou se domácí dostali do důležitého náskoku a ve druhé půli nás přehráli. Hráli jsme naivně a Kolín nás trestal. První poločas jsme odehráli slušně, ve druhém už se ukázal rozdíl v kvalitě hráčů na některých postech. Z výsledku jsem zklamaný," dodal.

Branky: 44. Štoček, 55. Šimeček, 67. vlastní Hell, 87. Kučera. Rozhodčí: Čechlovský. ŽK: Váňa, Hell (oba Čáslav). Diváci: 140. Poločas: 1:0.
Kolín: Vízek – Hron, Kouřil, Jelínek, Nešpor – Němeček (86. Seifert), Brunclík, Šimeček, Kučera – Veselý (87. Biško), Štoček (87. Vejr).
Čáslav: Nguyen – Frejlach, Hell, Jeníček, Kunášek – Mlynka (43. Martínek), Strnad, Richard, Král – Špičák, Váňa.