„Bylo to nesmírně těžké utkání. Hned jeho úvod byl pro nás krutý, když jsme ve druhé minutě inkasovali. To nás hodně rozhodilo a hráli jsme velmi špatně. Navíc jsme v patnácté minutě obdrželi druhý gól. Celý první poločas byl pak tímto vývojem poznamenaný. Domácí byli lepší na míči, rychlejší, důraznější i kombinačně na tom byli lépe. Dvougólový náskok je uklidnil a nabudil k lepšímu výkonu. My jsme nehráli dobře a ve všech soubojích jsme byli pozdě a za soupeřem zaostávali," řekl k úvodu prvního dějství trenér Sázavy Pavel Chuchla a pokračoval v hodnocení utkání: „Přesto jsme si vytvořili alespoň dvě dobré šance, které jsme ale ke gólu nedotáhli. Nakonec jsme snížili v závěru poločasu, když jsem se prosadil po standardní situaci. To bylo pro naše mužstvo povzbuzení."

Sázava vlétla do druhé půle jako velká voda. „Do druhého poločasu jsme vstoupili s daleko větším soustředěním a především s elánem. Zápas jsme za pár minut otočili na svou stranu a dostali se do dvoubrankového vedení," uvedl Chuchla a přiznal, že závěr utkání byl pro něj i jeho svěřence velmi náročný: „Pak ale přišlo velice těžkých závěrečných dvacet pět minut. Domácí kopali jeden trestný kop za druhým, mnoho rohových kopů a byli jsme pod neustálým tlakem. Sedm minut před koncem snížily Čelákovice na tři-čtyři, a pak v devadesáté minutě kopaly penaltu a Foltýn dostal červenou kartu. Naštěstí penaltu domácí neproměnili. Nebylo snadné závěr utkání zvládnout."

Čelákovice – Sázava 3:4 (2:1)Branky Sázavy: 44. Chuchla, 50. vlastní, 52. Švec, 55. Foltýn.

Sázava: Hrbek - Srba, Chuchla, Říčař, Král - P. Jelínek, Šmídek, Konečný, Martin Chrpa (70. J. Jelínek) - Švec (80. Marek Chrpa), Foltýn. Trenér Pavel Chuchla.

Adam Procházka