„Půjde si svou cestou, my zkusíme dochytat soutěž se Soukupem," potvrdil trenér Zbyněk Busta Deníku novinku, o které klub už informoval také na svém webu. Co bylo důvodem okamžitého rozvázání spolupráce? „Nepovedly se nám poslední zápasy. Byly u toho také emoce z řad fanoušků. Spolupráce dozrála k závěru. Radek naznačil, že to cítil obdobně a byl toho plný, takže jsme se po vzájemné dohodě rozešli. Bodů máme naštěstí dost," řekl Busta, který Sňozíka kdysi vedl už v Bohemce.

Že by se pod odchodem bývalé dlouholeté jedničky „klokanů" přímo podepsala jeho hrubka ze závěru nedělního utkání s Viktorií Žižkov, která tým obrala o cenný bod s jedním z favoritů postupu, trenér Busta vyloučil. „To v žádném případě. Byla to shoda náhod. To by nikdo nevymyslel. Občas se stane, že taková chyba nastane," nehledal Busta – na rozdíl od některých fanoušků – úmysl v situaci předcházející rozhodujícímu gólu Pražanů. Sňozík při výkopu z ruky podklouzl a nastřelil v chumlu jednoho z protihráčů, Dočekal pak odražený míč pohotově uklidil do brány. To vše už v nastaveném čase druhého poločasu za vyrovnaného stavu 2:2.

Nadějně rozehraný zápas Štěchovičtí na jaře neztratili poprvé. Například s Vltavínem v závěru přišli o vedení, přestože pražský soupeř dohrával bez dvou vyloučených. Nad Převýšovem vedli v poločase 3:1 a nakonec prohráli 3:4. Přesto ze sestupových vod v odvetách vystoupali na desátou příčku.

„Do klidného středu jsme se dostali hlavně díky tomu, že mužstva vzadu moc nebodují. Některé perfektně rozehrané zápasy jsme v závěru nezvládli a proklouzly nám mezi prsty. Teď se naše bolest zopakovala s Viktorkou Žižkov, kdy jsme vedli a měli zápas minimálně zremizovat. Bodově jsme mohli být jinde a naše spokojenost mohla být mnohem větší," poznamenal Zbyněk Busta.

Už ve středečním vloženém kole třetí ligy se tým bez Sňozíka, jehož reakci se Deníku v úterý získat nepodařilo, pokusí zaskočit rozjeté Zápy.