Přehled okresních zápasů začneme v Malešově, kde domácí na velice náročném terénu dokázali porazit Církvici 3:0. Hostující trenér Vladimír Kicner měl o příčinách porážky jasno: „Soupeř byl na těžkém terénu bojovnější, a proto zůstaly body doma.“ Domácí lavička byla pochopitelně spokojená. „Potřebovali jsme na domácím hřišti získat další tři body. Jsem rád, že se povedlo vyhrát, ale fotbal trpěl na úkor kvality našeho hřiště,“ řekl Jiří Škramovský.

Do Paběnic přijela Sázava B a domácí nenechali nic náhodě. Zvítězili 2:0. „Sázava B přijela značně oslabená, jelikož měla souběh utkání,“ upozornil paběnický záložník Jan Veselý a pokračoval: „Od začátku jsme udávali tempo hry, ale chyběla nám lepší finální fáze. Poločasové vedení bylo trochu ošidné, jelikož jsme se báli, aby náhodou soupeři nevyšel nějaký brejk. Nestalo se a my jsme přidali druhý gól na uklidnění. Zápas jsme si pak užívali. Škoda, že jsme nepřidali další góly, šancí jsme měli hodně.“ Výsledek zhodnotil také sázavský Roman Schneider: „Domácí vyhráli zaslouženě. Náš výkon byl hodně špatný.

Do Sedlce přijely poslední Červené Janovice a odvezly si porážku 1:6. „Do čtyřicáté minuty naše hra celkem šla a byli jsme vyrovnaným soupeřem, potom se opět protrhl pytel s góly a zase jsme dostali šestku. Je to špatný,“ hlesl červenojanovický kapitán Robert Menšík. Za domácí se blýskl hattrickem Michal Gono.

Hlízov potvrdil prvním místo vysokou výhrou 6:0 nad Bečváry.
Hlízov deklasoval Bečváry. Tupadelští nestačili na Sadskou

Vedoucí Vrdy si doma připsaly další tři body po vítězství 3:1 nad Suchdolem. „První poločas nebyl z naší strany ideální. Naštěstí jsme dokázali vyrovnat ze standardní situace,“ oddychl si vrdský kouč David Plašil a zhodnotil druhou polovinu hry: „Přidali jsme na bojovnosti a zápas dovedli do vítězného konce. Utkání se hrálo na velmi těžkém terénu, a proto nebylo příliš ke koukání.“ V Suchdole panoval po duelu smutek. „Jsme opět zklamaní, rozhodně si nemyslím, že bychom byli horším týmem, ale domácí dokázali proměnit své šance. Na rozdíl od nás,“ řekl hostující středopolař Martin Pacák.

Kutná Hora B si pozvala B tým Uhlířských Janovic na umělou trávu. Hosté sice vedli 1:0 po brance Stoupy, ale utkání nakonec vyhráli domácí jednoznačným výsledkem 5:1. „Dobře jsme začali, ale vydrželi jsme jen půl hodiny. Pak záleží, jestli nás soupeř přehraje nebo ne. Kutné Hoře se to povedlo,“ uznal hostující obránce Michal Černík a s úsměvem dodal: „Už potřebujeme pauzu, jelikož naše hra nikam nevede.“ Domácí vedli po první půli 2:1 a po přestávce výsledek potvrdili. „Druhý poločas jsme už byli jasně lepší a přidali jsme tři góly. Po dlouhé době máme tři zasloužené body,“ radoval se Stanislav Lebeda.

V neděli se odehrály dva souboje. Chotusice doma podlehly Malínu 1:4. Za hosty vstřelil tři branky Mihovský. V Nových Dvorech byl souboj dramatičtější. V 83. minutě otevřel skóre hostující Jandus, ale domácí dokázali vyrovnat tři minuty před koncem Melezínkem. Sudí Procházka rozdal tři červené karty. Postupně domácímu Maláčkovi s Jiřím Rejthárkem, a pak i zbraslavickému Šindelářovi. Po penaltovém rozstřelu se radovali domácí. „Zápas se hodnotí těžce. Domácí dohrávali v devíti a stejně jsme na konci inkasovali vyrovnávací gól. V penaltách byly Nové Dvory šťastnější,“ řekl vedoucí zbraslavického mužstva Zdeněk Volenec.

Okresní přebor – 12. kolo

Malešov – Církvice 3:0 (9. a 54. Poklop, 67. Papoušek),

Paběnice – Sázava B 2:0 (35. vlastní, 68. Čerimi),

Sedlec – Červené Janovice 6:1 (12. Košátko, 40. Kubec, 42., 81. a 90. Gono, 62. Pav. Mrštík – 84. R. Menšík),

Vrdy – Suchdol 3:1 (37. Šolta, 53. T. Petr, 70. Nesládek – 31. Biroš),

Kutná Hora B – Uhlířské Janovice 5:1 (28. Kopecký, 36. Lebeda, 52. a 83. F. Černohlávek, 90. Kolůvek – 20. Stoupa),

Chotusice – Malín 1:4 (42. J. Goliáš – 18., 28. a 61. Mihovský, 26. Mukařovský),

Nové Dvory – Zbraslavice 2:1p (87. Melezínek – 83. Jandus).

Čáslavská fotbalistka Alena Buchtová u míče.
Čáslavské fotbalistky zaslouženě přezimují v čele 2. ligy