Hned v první minutě utkání se Suchdol dočkal branky, když si na trestný kop Kutila z poloviny hřiště naskočil ve vápně Biško a poslal míč do berounské branky. Beroun byl blízko srovnání ve třetí minutě, jenže Míšek tvrdou střelu ze střední vzdálenosti vyrazil a následná dorážka Krůty skončila mimo tři tyče. Po čtvrthodině hry se do obrovské šance dostali domácí. Michálek dal míč pod sebe Janovskému, který se octl sám před brankářem, jeho střela šla ale mimo. Míč do branky nedostal ani Dastych, který na něj ve skluzu nedosáhl. Ačkoliv hra v první půli neoslňovala, i nadále to byl Suchdol, kdo si vytvářel příležitosti. Nejprve po rohovém kopu zneškodnil brankář Pettík pokus Dudly a v samotném závěru první půle hlavičkoval z dobré pozice těsně nad břevno Michálek.

Vstup do druhého dějství měli lepší hosté. Již v 51. minutě se dostal Pipiška mezi suchdolské stopery, ale místo aby postupoval sám na Míška, zvolil raději nepřesnou a slabou střelu, která neměla naději na úspěch. Když v 56. minutě vytáhl Pettík reflexivní zákrok proti hlavičce Dudly, dočkal se Suchdol zvýšení skóre až po hodině hry. Janovský prokličkoval do velkého vápna, ale při pokusu o další kličku byl faulován a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Šusta, když poslal brankáře na druhou stranu – 2:0. V závěru se dostal Beroun do mírného tlaku, dokonce přestavil rozestavení a hrál s třemi útočníky, ale gólu se nedočkal ani ve chvíli, kdy Ježek poslal přihrávku za domácí obranu a Michal Novák mohl jít sám na Míška. Zvolil ale střelu z hranice vápna a mířil vysoko nad.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli. V prvním poločase jsme se dostali rychle do vedení, ale nehráli jsme moc dobře. Nedostali jsme se do kombinace a míč nám neustále lítal ve vzduchu a odskakoval. Po změně stran se herní projev zlepšil a nakonec jsme vyhráli o dva góly," řekl po utkání s Berounem trenér Suchdola Vlastimil Chlád.

V základní sestavě Družby chyběl Štěpán Kacafírek. „Štěpán je celý týden nemocný a nechtěli jsme ho odrovnat úplně. Původní plán byl takový, že by šel na hřiště třeba na posledních třicet minut, kdyby situace nějak vážně hořela. Nakonec mě sám požádal, že by chtěl alespoň na deset minut hrát. Kdyby se na to sám necítil, tak bych ho nechal odpočívat," zdůvodnil absenci střelce Kacafírka v základní sestavě Chlád.

Suchdol – Beroun 2:0 (1:0)Branky: 1. Biško, 60. pok. kop Šusta. Rozhodčí: Cichra – Pavlíková, Čechmánek. ŽK: Jirků – Krčma, Pipiška. Diváci: 110.

Suchdol: Míšek – Dudla, Svoboda, Biško, Kutil – Bereš, Jirků, Šusta (78. Chadraba), Dastych (46. Böhm) – Janovský (78. Kacafírek), Michálek. Trenér Vlastimil Chlád.

Beroun: Pettík – Krčma, Mil. Novák, Ježek, Slabý – Duchoň, Pipiška, Prokop, Počta – Mich. Novák, Krůta. Trenér Roman Hrubeš.

Adam Procházka