Hosté o cenném vítězství 3:1 rozhodli ze standardních situací, po dlouhém vhazování a rohovém kopu se v prvním poločase dostali Matějkou a Růžkem do dvoubrankového vedení, které si pohlídali. Jirenští se prosadili až za stavu 0:3.

„Zápas jsme zvládli suverénně a mohl skončit i vyšším rozdílem,“ mnul si ruce trenér vítězů Michal Mašek, podle kterého nebylo vítězství náhodné. „Máme teď příjemné období, kdy se daří. V zápasech jsme lepší, zvládáme je hlavně defenzivně. Směrem do útoku jsou ještě mezírky a neproměníme všechny šance, ale to bychom asi chtěli moc.“

Mužstvo z Teletník arény tak nechalo už dávno zapomenout na nevýrazný start do soutěže. Od potupy 1:5 v Domažlicích v šestém kole ztratilo už jen penaltovou porážkou s Vyšehradem. „Přišlo dost mladých hráčů. Někteří už se s úrovní soutěže vyrovnali. Nevím, jestli jsme nešli optimální sestavu, ale podle výsledků to tak vypadá.“

František Hakl s trofejí pro mistry světa v malém fotbale, kterou s českou reprezentací vybojoval v Tunisku.
ON-LINE: Ptali jste se mistra světa v malém fotbale Františka Hakla

V Jirnech mají naopak ke spokojenosti daleko. Po druhé domácí a celkově šesté porážce v sezoně spadli na jedenáctou příčku. „Nemyslím si, že jsme měli prohrát. Rozhodl důraz ve vápně, který jsme neměli,“ konstatoval trenér Jiren Aleš Čvančara. Rychle vstřelený gól podle něj nahrál chytré hře soupeře na brejky, dirigované zkušeným Pitákem.

Za pozitivum derby lze z jirenského pohledu považovat návrat Melechovského. Nejlepší střelec loňského ročníku ČFL přišel na hřiště coby střídající poprvé po operaci menisku, kvůli které chyběl od srpnového utkání na Vyšehradě. I tak prý marodka zůstává jednou z hlavních příčin, proč je průběžné umístění pro Jirny obrovským zklamáním.

„Neustále se potýkáme se zraněními, kvůli kterým hráči ani nemůžou být v optimální pohodě,“ zmínil Čvančara. Tomu nejvíce chybí body z nezvládnutých zápasů s Nymburkem a v Převýšově. „Na druhou stranu máme tři body k šestému místu, i když teď hrajeme s mančafty z první pětky,“ nevidí situaci až tak černě před zbytkem podzimního programu.

Horňák cup 2016
HORŇÁK CUP: Přihlašte se na halový fotbal