Všechny tři celky se totiž tísní na dva body. Most jich má dvaadvacet, Čáslav o jeden méně a Opava dvacet. Na třináctou Vlašim a dvanácté Bohemians Praha ztrácí čtrnáctý Most pět bodů. A vzhledem k losu soutěže, to už může být dostačující, i když se hraje o dvanáct bodů.

Pojďme se tedy zaměřit na poslední trojici. Čáslav si vylepšila pozici, když v minulém kole vyhrála klíčový duel v Opavě 3:2. „Nálada se zlepšila," říkal trenér Čáslavi Ivan Kopecký a pokračoval: „Na druhou stranu jsme v situaci, kdy máme nějaké zdravotní problémy. Uvidíme, kdo bude moct nastoupit už ve středečním důležitém utkání, které nás momentálně čeká."

Právě vložené kolo tento týden, může napovědět. Čáslav hostí ve středu od 17 hodin druhé Znojmo a Most přivítá devátou Karvinou. Nejhorší los má Opava, která jede na hřiště o postup bojujícího Sokolova. Navíc Slezané v posledních čtyřech kolech hrají třikrát venku! Zatímco Opava a mostecký Baník naopak třikrát doma.

„Je důležité, abychom bodovali. Je to závislé i na tom, jak bude hrát Most s Opavou. Před naší trojicí už je pak pětibodový odstup," ví Kopecký, který věří, že Čáslav Znojmo potrápí: „Čeká nás těžký zápas. Znojmo má velmi dobré mužstvo. Pokud domácí utkání zvládneme, tím myslím, že získáme tři body, tak máme velkou šanci se zachránit. Pokud nevyhrajeme, tak to bude velmi složité."

Klíčem k úspěchu jsou podle Ivana Kopeckého body doma: „Již nyní to nemáme ve svých rukách, protože na Most ztrácíme bod a máme horší vzájemný zápas. Musíme doufat, že Most ztratí a my uděláme body navíc. Důležité však je, abychom se dívali sami na sebe a šli zápas od zápasu. Musíme věřit a hráči se rvát o každý metr hřiště. Myslím si, že ani jedno mužstvo z naší trojice nemá takovou kvalitu, aby udělalo ve čtyřech zápasech dvanáct bodů."

Pokud by měli po 30. kole všechny tři celky stejně bodů, zachránil by se Most, který bude mít ve vzájemné tabulce nejvíc bodů. Navíc Opavu má ještě doma. Kopecký si myslí, že tato trojice už Vlašim ani Bohemians Praha nedožene: „Podle mě se rozhodne mezi trojící Čáslav, Most a Opava."

ANKETA: Proč bychom se měli zachránit právě my?

Jakub VojtaKutnohorák v barvách Mostu

Myslím si, že Most má větší fanouškovskou základnu a historii než Čáslav. Vzhledem k tomu, že za Most hraji, tak doufám, že se zachráníme na úkor Čáslavi. Opava už asi vzhledem k losu poslední zůstane. I když samozřejmě sestup nepřeji nikomu.

Vít Duchečekbrankář Čáslavi

Nyní jsme jako tým v dosti složité situaci a je jen na nás, jak se s tím vypořádáme. Musíme prostě bojovat do poslední chvíle. Myslím si, že by se v Čáslavi měla zachovat soutěž už kvůli lidem, kteří se o postup zasloužili a díky kterým můžeme druhou ligu hrát. V Čáslavi je také jedinečná možnost pro fotbalisty z blízkého okolí, jak se dostat do profesionálního fotbalu.

Radim Vlachskalní fanoušek Opavy z KH

Opava by neměla spadnout už kvůli fanouškovské základně a atmosféře na mnoha stadionech v České republice, kterou její fanoušci vytváří. Druhou věcí je tradice klubu a historie. Náš tým rozhodně patří do první ligy. Jsem z celé situace ve Fotbalové národní lize dost špatný a jednoznačně si přeji, aby spadla Čáslav a Most.

Aktuální situace na chvostu tabulky FNL

Fotbal, Čáslav - Opava, 15. kolo, 2:1. 14. Most 22 b. (22:42)
15. Čáslav 21 b. (20:37)
16. Opava 20 b. (31:51)

Los do konce soutěže
Most – Karviná
Znojmo – Most
Most – Opava
Most – Varnsdorf

Čáslav – Znojmo
Varnsdorf – Čáslav
Čáslav – Táborsko
Čáslav – Viktoria Žižkov

7. kolo II. ligy: Čáslav - Most, 16. září 2012.Sokolov – Opava
Opava - Ústí n. L.
Most – Opava
Bohemians Praha – Opava

Vzájemné zápasy a tabulka
Čáslav – Opava 1:0
Opava – Čáslav 2:3
Čáslav – Most 0:3
Most – Čáslav 2:1
Opava – Most 1:1
Most – Opava 1. 6. 2013

1. Most 7 (6:2)
2. Čáslav 6 (5:7)
3. Opava 1 (3:5)