Uhlíři nevyužili šance v prvním poločase, což je pravděpodobné stálo vítězství. „V prvním poločase jsme byli lepší, tlačili jsme se do toku a vytvořili si několik šancí. Postupně ale na brankáři hostí ztroskotali Novotný a Zadražil. Vzápětí vytěsnil brankář soupeře i krásnou střelu Kopeckého a chytil i dorážku Tancera. Měli jsme převahu, mohli jsme vést alespoň o dvě branky, ale bohužel se to nepovedlo," zhodnotil první poločas trenér Uhlířských Janovic Antonín Novotný a shrnul dění v druhém dějství: „Po přestávce se síly na hřišti srovnaly. Hosté šli nejprve sami na Vernera, který ale šanci soupeře chytil. Poté jsme ale chybovali, kdy se Randlíszkovi nepodařilo odkopnout míč, pouze jej tečoval k soupeři, a ten skóroval. Naštěstí se nám hned vzápětí podařilo vyrovnat, kdy se po rohu trefil Novotný. Utkání se poté dohrávalo, šance byly na obou stranách a za druhý poločas je to asi zasloužená remíza. Kdybychom ale proměnili své šance v prvním poločase, tak jsme asi vyhráli, nicméně po přestávce nám možná i trochu došly síly."

Hlízov nastoupil k premiérovému zápasu v I. B třídě a proti dobře bránící Jestřabí Lhotě vybojoval výhru 2:0. „Narazili jsme na soupeře, který bránil od půlky, s čímž jsme se moc zatím nepotkávali. Hosté rezignovali na útok, nakopávali míče a ze začátku jsme si s tím moc nedokázali poradit. Poté jsme se prosadili z penalty, kdy se do vápna dobře protlačil Šmidrkal a byl faulován," uvedl trenér Hlízova David Linhart a navázal: „Po přestávce jsme měli nějaké standardní situace, ale na to, že jsme měli osmdesát procent držení míče, tak jsme si moc šancí nevytvořili. Ke konci bylo znát, že hosté prostřídali čtyři hráče, kdežto my měli připravené jen hráče dva. Navíc v týdnu někteří hráči netrénovali. Myslím si ale, že jsme zaslouženě zvítězili."

První kolo okresního fotbalového přeboru vyhrál Malešov nad Malínem 1:0.
Okresní fotbal: Malín hned na úvod prohrál v Malešově

Tupadly srazily chyby v obraně. „Utkání se mi nehodnotí vůbec dobře. Měli jsme více ze hry, ale bohužel jsme se dopustili v obraně hrubých chyb, které dělali zkušení hráči. Nehráli jsme v obraně dobře, což dokázali domácí využít. Jednoduše jsme nehráli to, co jsme si řekli. Krajní obránci neobsazovali hráče a ti byli neustále volní. Když pak dostali míč, tak jsme nestíhali," hlesl kouč tupadelského Staru Stanislav Krajíček a vyjádřil se ke gólovým momentům utkání: „Hned v úvodu jsme inkasovali první gól, ale v závěru poločasu se nám podařilo vyrovnat, když Chvátal využil zřejmě nesehranosti domácí obrany, vystihl rozehrávku a následně byl faulován ve vápně. Pokutový kop poté proměnil Roman Krajíček. Jak jsem ale již zmínil dříve, srazily nás hrubé chyby, po kterých jsme inkasovali po přestávce další dva góly a prohráli."

Kácov musel v závěru odolávat tlaku soupeře. „Do zápasu jsme vstoupili aktivně a hned v osmé minutě šli do vedení. Měli jsme pak náznaky šancí, ale postupem času se hra vyrovnala. Příležitosti měl i soupeř a ve dvacáté osmé minutě se dočkal vyrovnání. My jsme ale bleskově reagovali a o čtyři minuty nám vrátil vedení z penalty Červeňák. Zbytek poločasu byl poté v naší režii a v klidu jsme ho dohráli," konstatoval trenér Kácova Václav Toupal, jehož svěřenci prožili krušný konec utkání: „Do druhého poločasu jsme znovu vstoupili lépe než soupeř a přidali třetí branku. Měli jsme šance na to, abychom přidali i další gól, ale poté nám v závěru začaly docházet síly. Soupeř korigoval a v závěru vrhl síly do útoku a vcelku nám zavařil, ale podařilo se nám vítězství uhájit, za což jsme rádi, protože to znamená dobrý vstup do sezony."

Ve třetím kole Divize C prohráli fotbalisté Čáslavi doma s Živanicemi 0:1.
Na penalty nedošlo. Živanický Bukač rozhodl minutu před koncem

I. A třída, skupina B
Uhlířské Janovice - Kosmonosy 1:2 po pen. (65. M. Novotný - 62. Scheuftler. Pokutové kopy 2:4). U. Janovice: Verner - Vinický, Zadražil, M. Novotný, Strnad, Beneš (70. Jelínek), Kopecký, Randlíszek, Vedral, N. Marek (86. J. Kopp), Tancer. Trenér Antonín Novotný. 

Sázava - Lysá nad Labem 0:1 (80. Hanke). Sázava: Burcev – Dušek, Chuchla, Kozák, Král – Marčík, Jelínek, Keltner, Martin Chrpa – Sochor (76. Brunclík), Švec. Trenér Pavel Chuchla. 

I. B třída, skupina C
Hlízov - Jestřabí Lhota 2:0 (31. pok. kop T. Šváb, 58. Maxa). Hlízov: Míšek - Hanuš (63. Křelina), Holík, Linhart, Navrátil - Tomíšek, P. Růžička, Kvíčala (90. Čáp), T. Šváb - Šmidrkal (68. Oliva), Maxa. Trenér David Linhart. 

Loučeň - Bílé Podolí 5:2 (22. Vlasák pok. kop, 43. a 87. Štěpánek, 45. vlastní, 63. Radolf – 14. Špitálník, 39. Kupka). Bílé Podolí: Beran – Čakovský, Šálený, Šváb, Kupka – Hájek (79. Weinlich), Netáhlo, Štoček (65. Vítek), Pulkert – Švadlenka, Špitálník. Trenér Bohuslav Šváb.

Ostrá B - Čáslav B 3:2 po pen. (87. Hampl, 91. pok. kop Dozorec – 44. Koubský, 52. Ronovský). Čáslav B: J. Dastych – Hurda, Richard, Váňa, Lebduška – Jirků – Ronovský, Koubský, Stránský, Trekoval – Špičák (67. Vrána). Trenér Jiří Antoš.

Bečváry - Tupadly 3:1 (7. Skočdopole, 76. Kuba, 71. Jahoda - 44. pok. kop R. Krajíček). Tupadly: Potměšil - V. Pipek, Císaři, R. Krajíček, Fuksa - Semrád (85. Klička), Růžička (87. D. Krajíček), Chvátal (75. Janeček), Kruml -Koudelka, Vančura (46. Hašek). Trenér Stanislav Krajíček. 

I. B třída, skupina D
Kácov - Průhonice 3:2 (8. Vobecký, 32. pok. kop a 49. Červeňák - 28. a 75. Dobiáš). Kácov: Císař - Skiba, Brýl, Linhart, Filip (67. Petrů), Vlasák, Cettl, Červeňák, Vobecký, Habal (86. Zamrzla), Toupal. Trenér Václav Toupal. 

Zruč nad Sázavou - Mnichovice 3:2 (32. Jouza, 47. Martinák, 51. Kovář - 8. Vyskočil, 11. Vitiuk. ČK: Jouza (Zruč n.S.)). Zruč n. S.: Cudlín - Hájek, Havel, P. Jelínek, Jouza, Kotek, Kovář (83. L. Jelínek), Louda, Martinák, Šindelář, Zeman. Trenér Michal Váňa. 

V generálce na novou sezonu remizovala Kutná Hora s uhlíři
Do třetice nic dobrého. Kutná Hora je ráda za bod