Ten měl v plánu trénovat v přípravě dvakrát týdně a o víkendu, než přijdou na řadu přátelské zápasy. „Víkend jsme zatím nebyli, protože to jsme chtěli být na hřišti, ale tam se nedá momentálně nic dělat,“ uvedl Martin Dotlačil.

Jak už bylo zmíněno, kádr týmů dozná pár změn. V týmu skončil brankář Karban, který se vrací zpět do Jestřabí Lhoty (okresní přebor na Kolínsku). Naopak s přípravou začal Tomáš Kopp, který celý podzim nehrál kvůli zranění. „Dopředu to pro nás bude oživení,“ řekl na jeho adresu kouč Uhlířských Janovic. A pak se z Hlízova vrací ofenzivní fotbalista Vyhnánek. „Takže změny nějaké nastaly,“ podotkl Dotlačil.

Z fotbalového utkání I.B třídy Semice - Bílé Podolí (1:1)
Bílé Podolí snad po letech omladí kádr. Trenér chce šlápnout na pedál

Trenér zatím počítá asi se sedmnácti hráči A týmu, další čtyři jsou podle jeho slov použitelní z rezervy. Co se týče náplně zimního drilu, nebude se nijak zásadně lišit od předešlých sezon. „Bude nějaké běhání a pak hlavně s míčem. Fyzická příprava musí být. Ale zatím to není nic náročného. Zásadní bude soustředění,“ uvedl kouč osmého celku tabulky skupiny D. To mužstvo absolvuje od 8. února v Horní Branné, kam přijede ve středu večer a od čtvrtka do neděle bude pilně trénovat.

Janovice by měly v přípravě sehrát pět přípravných zápasů. Soupeři jsou Lužec, Nová Paka, Plaňany, Býchory a Velim B. „Počet pěti utkání je postačující, víc jsme jich ani nechtěli,“ dodal trenér Martin Dotlačil.

Z fotbalového utkání I.B třídy Vrdy - Pátek (4:1)
Vrdy to myslí s nejvyššími příčkami vážně. Začaly už v lednu

Uhlíři porazili v prvním přátelském utkání Lužec v divoké přestřelce 8:4. Jednou se trefil i „hlízovský“ Vyhnánek. „V zápase byla spousta chyb, ale byl to první přátelák, takže nic zvláštního. Kluky chválím za výkon, musíme se poučit z chyb. Teď nás čeká soustředění a to bude velmi důležité,“ hlesl po divokém utkání krátce trenér Uhlířských Janovic Martin Dotlačil.