„Zápas se mi hodnotí špatně. Do patnácté minuty jsme byli z mého pohledu lepší, měli jsme tři gólové šance, ale proměnili jsme jen jednu," hodnotil zápas hrající trenér Zruče Michal Váňa a pokračoval: „Pak jsme odpadli a vůbec nevím proč, ani co se s hráči stalo. Soupeř vyrovnal a pak poslal další střelu. Cudlín si myslel, že to jde vedle a balon se odrazil od tyče do brány. Třetí gól jsme dostali po hrubé chybě Jandy, který nahrál přes prostředek soupeři do brejku."

Za stavu 2:1 pro Uhlířské Janovice byl navíc vyloučen domácí útočník Koudela. „Po půl hodině hry navíc uviděl červenkou kartu Koudela. Nechal se zbytečně vyloučit, když byl sprostý na rozhodčího. To mi taky dělá vrásky na čele," zlobil se Váňa a pokračoval v hodnocení: „Nicméně jsme nesložili zbraně a do druhého poločasu jsme šli s tím, že to zatáhneme a budeme hrát zezadu. To nám vycházelo, dostali jsme soupeře pod tlak a snížili jsme na dva-tři. Druhý poločas se mi líbil více. Mohu vyzdvihnout pouze výkon Kamila Petrů, který byl na hřišti hodně znát. Jinak se na hráčích podepsalo horké počasí."

Trenér Uhlířských Janovic Vladimír Boubín byl rád, že jeho tým dokázal otočit nepříznivý výsledek: „Po našem špatně zahraném rohu udělal soupeř rychlý protiútok a šel do vedení. Do přestávky jsme však dokázali výsledek otočit, když se dvakrát trefil Hrstka a jednou Kopecký."

„Šlo o dobré přípravné utkání před mistrovskými zápasy. Hrálo se ve velkém horku. Naše tempo nebylo nijak závratné, protože jsme hráli už třetí utkání v tomto týdnu. Mezitím byly dva tréninky. Nicméně tým je na tom fyzicky dobře," oddychl si Boubín.

Zruč n. S. – Uhlířské Janovice 2:3 (1:3)Branky: 8. Petrů, 63. Zeman – 19. a 42. Hrstka, 29. Kopecký. Rozhodčí: Zoufalý – Řípa, Onderka. ČK: 30. Koudela (Z).

Zruč n. S.: Cudlín – Z. Louda, Jouza, Hájek, Jelínek – Viktora, Petrů, Janda, Havel – Zeman, Koudela. Střídali: M. Váňa, Borek, Brabec, T. Louda. Hrající trenér Michal Váňa.

Uhlířské Janovice: Kmoch – Srba, Černík, Dotlačil, Hrbek – Boubín, Kopecký, D. Kulhánek, Marek, Randlíszek – Hrstka. Střídali: Jelínek, Veliký. Trenér Vladimír Boubín.

Přehled vítězů finále Okresnifotbal.cz Superpoháru

2015 FK Uhlířské Janovice
2014 AFK Kácov
2013 Viktoria Sedlec