Proti celku z Kutnohorska se sice poslední vítěz soutěže představil bez dvou nejlepších střelců uplynulé sezony Hašlera (25 gólů, nevolnost) a Müllera (17 gólů, stop za žk), v útočné fázi je ovšem zastoupili jiní. Hned ve čtvrté minutě otevřel z prvního útoku podzimní účet Daniel Poběrežský. Jedna ze tří nových tváří v kádru Sokola se po přesném centru Pechara trefila hlavou. Stejným způsobem pak na konci poločasu a na začátku druhého přidal další trefy Petr Hyka. Když už to vypadalo, že jinak než ze vzduchu není s chutí hrajícím domácím gól souzený, zpečetil výsledek znovu Poběrežský.

Lepší premiéra prý být nemohla

„První gól jsem dal pro mě netradičně hlavou, ale spadlo to tam a uklidnilo nás to. Druhý to byl krásný balon o Kuby Mihalíka a šlo jen o to netrefit brankáře," popsal své zářezy dvacetiletý „štírek" z Ovčár, pilující z pozice záložníka pravou lajnu. „Lepší premiéra asi být ani nemohla, i když si myslím, že zápas jsme měli rozhodnout ještě v prvním poločase," našel přece jen drobnou vadu na kráse.

Na mysli měl velké šance svých spoluhráčů. Vždyť jen Maršner se do přestávky dvakrát ocitl tváří v tvář hostujícímu gólmanovi Míškovi, poprvé zakončení unáhlil a podruhé zazvonil na tyč. Za hlavu se pak drželi po nevyužitých šancích například i Mihalík nebo Ondrák.

Ani vzadu průchodní hosté nebyli zcela bez šancí a při výprodeji šancí domácích mohli klidně vyrovnat na 1:1, ve své největší šancí ovšem Straku nepřekonali. „Bohužel jsme dostali hned ve třetí minutě gól. Pak jsme si vytvořili jednu stoprocentní šanci a Kacafírek mohl srovnat," litoval trenér hostí Vlastimil Chlád, kterému se potvrdilo, že v Ovčárech čeká jeho nově utvářený tým v premiéře těžká práce. „Od stavu dva nula hrál soupeř chytře, podržel balon a dával ho přes naši obranu. S tím jsme měli obrovské problémy a na soupeře neměli. Chyběl nám někdo, kdo by naši hru řídil," vystihl dění na hřišti.

Jeho protějšek Jan Studený si naopak mohl oddychnout. Zápas však podle něj nebyl tak jednoduchý, jak se z hlediště mohlo zdát. „O soupeři jsme takřka nic nevěděli, jen co jsme se doslechli. Bylo vidět, že byl kvalitní, ale zkušeností jsme to zvládli. A mohl to skončit i výraznějším rozdílem. Vzadu byli hodně zranitelní. Ale gól jsme mohli i dostat a mohla být půle jedna jedna. Ve finále jsme samozřejmě spokojení."

Ovčáry – Suchdol 4:0 (2:0)Branky: 4. a 84. Poběrežský, 44. a 48. Hyka. Rozhodčí: Garaja. ŽK: Ondrák - Špičák. Diváci: 140.
Ovčáry: Straka – Pechar, Ondrák, Studený, Viskup – Poběrežský, Baloun, Mihalík, Urban, Maršner (83. Jiskra) – Hyka.
Suchdol: Míšek - Böhm, Svoboda, Biško, Kutil (69. Chadraba) - Bereš, Linhart, Jirků, Janovský (63. Dastych) - Špičák, Kacafírek. Trenér Vlastimil Chlád.