V utkání hrály prim liberecké fotbalistky, které předváděly rychlou a v rámci možností terénu i pohlednou kopanou, akce na pár doteků, křídelní hra s centry a kvalitní střed hřiště, to vše domácí fotbalistky po většinu zápasu odsuzovalo do role přihlížejících.

„Rozhodně nemůžeme vyčíst našim děvčatům, že by se nenažila nebo zápas podvědomě vypustila, ale prostě a stručně řečeno - na soupeřky jsme dnes neměla," řekl jeden z domácích trenérů Jindřich Vaněček.

I přesto, že se domácí hráčky vesměs bránily, vytvořily si několik slibných šancí. Ve 12. minutě, kdy po rohovém kopu Buchtové nabíhala Hromádková, ta však v poslední chvíli podklouzla a míč skončil mimo. Další o chvíli později, kdy se na levé straně uvolnila Buchtová a dalekonosná střela skončila jen těsně vedle.

Běžela 38. minuta, kdy si na liberecký roh kromě hostující Pomijové nikdo nevyskočil, ta pak měla snadnou pozici - 0:1. Ve 40 minutě se z domácí výhody trestného kopu stala po špatné rozehrávce rázem nevýhoda, kdy Matějková založila rychlý protiútok a připravila míč pro Jarchovskou - 0:2. Hned v úvodu druhé půle zahrávaly liberecké fotbalistky trestný kop, na přetažený míč si naběhla volná Kovářová - 0:3. V 54. minutě zahrávaný „trestňák" Karafiátovou pokryla gólmanka Pižlová, která s námahou vytlačila míč na roh. Hosté se znovu prosadili v 58. minutě po rohovém kopu Fridrichové, kdy domácí hráčky zaspaly a nechaly bez povšimnutí Kovářovou - 0:4.

Přesto, že se hra domácích po přestávce zlepšila, paradoxně dostaly více branek než v prvním dějství. Velice blízko gólu byly v 78. minutě, když se po centru dostala k míči v bezprostřední blízkosti branky Buřvalová, ale ani z 8 metrů nepřekonala výborně chytající Pižlovou, která jí dobře kopnutý míč reflexívně chytla. Obě gólmanky, a to jak domácí Jelínková, tak i hostující Pižlová, patřily svými výkony k těm nejlepším na hřišti. Závěrečný účet podtrhla Jarchovská z pokutové kopu - 0:5.

„Soupeřkám gratulujeme k zaslouženému vítězství. Na těžkém terénu předvedly velmi pohledný fotbal. A právem jsou na špici tabulky. K výkonu našich hráček musíme říct, že za nasazení, bojovnost a chutí se poprat s kvalitním soupeřem, zejména ve druhém poločase, jim děkujeme. Toto jsou právě zápasy, které našemu týmu do budoucna hodně dají, sama děvčata mají z čeho čerpat a každý zápas se silným soupeřem, je jen posílí," dodal Vaněček.

FK Čáslav - FC Slovan Liberec 0:5 (0:2)Čáslav: Jelínková – Culková, Hromádková, Veselá, Kunášková (50. Peroutková) – T. Prchalová, Bělinová (62. Miláčková), A. Prchalová (50. Buřvalová), Truhlářová (80. Podhorová) – Buchtová, Karafiátová. Trenéři Ivo Ducheček a Jindřich Vaněček.