„Přípravu hodnotím pozitivně. Účast byla velmi dobrá. Hráči se scházeli. Je vidět, že s příchodem nového trenéra a začátkem nové sezony mají hráči chuť a zápal do hry. Sehráli jsme čtyři přípravné zápasy. Nejprve jsme podlehli jedna-dva zručskému A-týmu, ale to byl zápas, kdy jsme se sešli vůbec poprvé, navíc mi chyběli někteří hráči. Druhý zápas jsme sehráli s dorostem Vlašimi, kdy jsme se s nimi střetli po týdenním soustředění. Vyhráli jsme sedm-jedna. Další utkání bylo s Miřeticemi, s účastníkem I. B třídy, to jsme vyhráli čtyři-dva. Poslední utkání jsme hráli s Tichonicemi, ale tam nám chybělo asi šest hráčů. Jinak jsem s přípravou spokojený," shrnul výsledky kácovské rezervy nový trenér Jaroslav Váňa.

V Kácově žádné změny v kádru nenastaly. „S týmem se v podstatě stále seznamuji. Ale co vím, tak z hráčů nikdo neodešel, takže celá parta, která vykopala postup z III. třídy do okresu, tu zůstala pohromadě," uvedl trenér Váňa a prozradil, s jakým cílem půjde jeho tým do nové sezony: „Jako nováček soutěže bychom měli chtít soutěž zachránit, ale každé mužstvo chce vyhrávat. Chtěli bychom se držet kolem pátého místa, abychom se záchranou nemuseli mít starosti."

Kdo je podle Jaroslava Váni favoritem okresního přeboru? „Hlavním favoritem na první místo v okresu bude podle mě béčko Kutné Hory, protože má stabilní, mladý kádr. Hlavně jejich A-mužstvo hraje v divizi a myslím si, že budou chtít postoupit do I.B třídy a hrát vyšší soutěž, aby měli nějakou základnu pro áčko," objasnil kácovský kouč.

Adam Procházka