Čáslav – Hradec Králové 2:2 (2:0)

Zápas dvou rozdílných poločasů, tak by se dal pojmenovat sobotní zápas domácích fotbalistek se zkušenějším soupeřem, který hraje II. juniorskou ligu.

Domácí začali naprosto bez ostychu, s fotbalovým sebevědomím z předchozích utkání. Ve 25. minutě po sérii zahrávaných rohových kopů, se nejlépe zorientovala na malém vápně Karafiátová a hlavou poprvé překonala brankářku hradeckého mužstva. I nadále bylo mužstvo domácích nebezpečnější, a trestuhodně zahodilo řadu gólových příležitostí, které by se měly proměňovat.

 Ale i Hradecké fotbalistky předvedly řadu hezkých fotbalových akcí, ale jak domácí obrana, tak i gólmanka Veselá byly včas a na svých místech. Druhý gól v soupeřově síti byl výsledkem individuální akce Karafiátové, která od poloviny hřiště vedla míč,  a střelou z 16 metrů nedala gólmance šanci - 2:0.

„S hrou po první půli jsme byli spokojeni, moc jsme toho ani holkám nevytýkali,“ řekl ke hře v prvním poločase trenér domácích Jindřich Vaněček.

Druhý poločas byl projevem nesourodé spolupráce všech řad domácích, čehož postupně začaly využívat hostující hráčky, které pomalu ovládaly vývoj utkání a začaly se dostávat na hranici velkého vápna a jen jejich špatnou kombinační hrou, která na hranici velkého vápna v mnoha případech končila, se do 65. minuty skóre nezměnilo.

Po jedné z individuální akci hostující hráčky a následné střele z velkého vápna, se také dočkaly vstřelení branky a snížení na 1:2. I nadále se však domácí hráčky kombinačně trápily a z toho také vyústila druhá branka hostů a to po nepochopitelném nedorozumění, čehož využila hradecká Vlachová, která se mezi oběma hráčkami nejlépe zorientovala a do nekryté branky srovnala skóre.

„Druhý poločas už byl o něčem jiném, naše hráčky se moc uspokojily a přestaly hrát, čehož tak zkušené mužstvo, jako je Hradec, muselo zákonitě využít,“ dodal Jindřich Vaněček.

Branky: 25. a 38. Karafiátová – 66. Vaníčková, 79. Vlachová. Rozhodčí: Kracík. Čáslav: Veselá – Culková, Veselá, Horálková, Havlíčková – Brandejská (46. Štěpánová), Karafiátová, Jiroušková, Danešová – Nezbedová, Kořínková. Trenéři Ducheček a Vaněček.

kk