Turnaj zahájila na perfektně připraveném stadionu Josefa Klečáka prezentace týmů a šlo se na věc. Mužstva se nejprve utkala v pětičlenných skupinách. Obě skupiny ovládly pražská „S", když modrou skupinu vyhrála bez ztráty bodu Sparta a červenou s osmi body Slavia. Tyto dva celky prošly rovnou do semifinále a musely si počkat na své soupeře. O nich se muselo rozhodnou ve čtvrtfinále. V tom prvním porazila Bratislava Hornou Nitru, a v semifinále ji tak čekala Sparta. Na Slavii čekal vítěz duelu mezi Příbramí a Illes Akademiou Szombathely. Uspěli čeští mladící, a tak druhou dvojici tvořila Slavia s Příbramí.

První semifinále mezi Spartou a Slovanem Bratislava doslova opanovali slovenští mladíci. Porazili Spartu vysoko 4:1 a stali se prvními finalisty turnaje. Druhé semifinále bylo mnohem vyrovnanější, nakonec se z výhry a postupu radovala Příbram, když Slavii porazila 2:1. Bylo tedy jasné, že v zápase o třetí místo uvidí diváci derby pražských „S", ve finále pak souboj Příbrami s Bratislavou.

K radosti skupinky sparťanských fanoušků vyšlo utkání o třetí místo lépe Spartě, když svého pražského rivala porazila nejtěsnějším možným rozdílem 1:0, a to až díky trefě ze závěru utkání. Velké finále zahájila lépe Příbram a šla do vedení, jenže Bratislavě se podařilo do poločasu srovnat, a tak vstupovala mužstva do druhého dějství za nerozhodného stavu 2:2. Po změně stran ale Příbram znovu zabrala a nastřílela soupeři tři branky. Po vítězství 5:2 se tak Příbramští mohli radovat po roční odmlce již z třetího prvenství na Memoriálu Františka Lhotáka.

Oddíl SK Malešov tímto děkuje všem sponzorům, kteří pomohli připravit tento turnaj. Kuchařkám ze školní jídelny ZŠ Malešov za to, že pro hráče připravili výborné jídlo, díky patří také patronům turnaje Tomáši Kuchařovi a Vojtěchu Novotnému. Nemalý dík patří také rodičům a divákům, kteří se přišli na turnaj podívat a podpořit mladé hráče. Mezi nimi se objevil například i bývalý český desetibojař Roman Šebrle, který přijel podpořit svého syna, který bojoval v dresu pražské Dukly nebo také předseda kutnohorského fotbalového svazu Dušan Roubíček.

„Turnaj vyšel parádně, bylo krásné počasí, všichni účastníci dorazili tak, jak bylo domluveno, takže jsme velmi spokojení. Dorazili i oba patroni turnaje, takže Memoriál Františka Lhotáka proběhl tak, jak měl. Děkujeme všem, kteří nám pomohli tento turnaj realizovat. Zároveň gratulujeme vítězům k úspěchu na turnaji. Věříme, že se tradice tohoto memoriálu udrží co nejdéle. Je hezké vidět mladé hráče prohánět se na malešovském trávníku a po několika letech je vidět hrát na nejvyšší české úrovni," zhodnotil Memoriál Františka Lhotáka Václav Dastych st.

Jednotlivé výsledky

Modrá skupina:Malešov – Horná Nitra 0:0
Dukla Praha – Sparta Praha 0:1
Malešov – Příbram 0:1
Horná Nitra – Dukla Praha 2:1
Příbram – Sparta Praha 0:3
Malešov – Dukla Praha 0:1
Horná Nitra – Sparta Praha 1:2
Příbram – Dukla Praha 3:1
Malešov – Sparta Praha 0:1
Horná Nitra – Příbram 0:4
Pořadí:
1. Sparta
2. Příbram
3. Horná Nitra
4. Dukla Praha
5. Malešov

Červená skupinaČáslav – ILLES Akademia 0:0
Slavia Praha – Slovan Bratislava 4:1
Liberec – Čáslav 1:1
ILLES Akademia – Slovan Bratislava 1:1
Slavia Praha – Liberec 1:1
Čáslav – Slovan Bratislava 1:1
ILLES Akademia – Slavia Praha 1:1
Liberec – Slovan Bratislava 0:1
Čáslav – Slavia Praha 0:2
Liberec – ILLES Akademia 0:0

Konečné pořadí:
1. Slavia Praha
2. Slovan Bratislava
3. Illes Akademia Szombathely
4. Slovan Liberec
5. FK Čáslav

Malé čtvrtfinále:Malešov – Liberec 0:1
Dukla Praha – Čáslav 2:1

Velké čtvrtfinále:Slovan Bratislava – Horná Nitra 1:0
Příbram – ILLES Akademia 1:0

O 9. místo:Čáslav – Malešov 4:2

O 7. místoDukla Praha – Slovan Liberec 3:1

O 5. místoHorná Nitra – ILLES Akademia 0:1

Semifinále:Slovan Bratislava – Sparta Praha 4:1
Slavia Praha – Příbram 1:2

O 3. místo:Sparta Praha – Slavia Praha 1:0

Finále:Příbram – Slovan Bratislava 5:2

Adam Procházka