„Už jsem to říkal posledně, tento podzim je pro nás zakletý, nějak se z těch zranění nemůžeme dostat. Sestavu každý týden lepíme jak vlaštovky hnízdo. Už vyhlížíme závěr sezóny, aby se děvčata dala přes zimu dohromady,“ začal jeden z čáslavských trenérů Ivo Ducheček.

V prvním poločase vyložených šancí moc k vidění nebylo. Navíc se v závěru poločasu nepříjemně srazila domácí Soquessová s hostující gólmankou Jelínkovou, která však utkání se sebezapřením dochytala, a navíc se ve druhém poločase blýskla několika skvělými zákroky.

Na průběhu utkání bylo vidět, že zřejmě rozhodně jediná branka, neboť oba týmy hrály velice zodpovědně. Štěstí se nakonec přiklonilo na domácí stranu, když se v 65. minutě dostala k odraženému míči na hranici vápna Skálová, která umístěnou střelou poslala míč do sítě.

Vítězná pojistka z brejku

S přibývajícími minutami vsadily Čáslavandy vše na útok, vytvořily si tlak, ale dopravit míč do sítě se jim nedařilo. Naopak už v závěru utkání Kubicová využila otevřené obrany a brejkem pojistila vítězství 2:0.

„Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, kvalitní soupeř, což tak v průběhu utkání potvrdil. Na zápas jsme se připravovali, bohužel utkání rozhodla nešťastná branka. My se na vstřelení branky dost nadřeme. Chtěli jsme vyrovnat, vsadili pak vše na jednu kartu, hráli jsme ke konci vabank, ale bohužel. Děvčata sice mákla, ale na body to nestačilo. Bohužel tak to ve fotbale chodí. Potřebovali jsme trochu toho štěstíčka,“ dodal Ducheček.

Čáslavské fotbalistky se momentálně nacházejí na třetím místě druholigové tabulky. S šestnácti body ztrácí na první Pardubice dva body.

Příští utkání sehrají čáslavské fotbalistky v neděli 28. října proti Braníku. Utkání se odehraje na čáslavské půdě od 14.30 hodin.

FK Líšeň – FK Čáslav 2:0

Branky: 65. Skálová, 90. Kubicová.

Sestava Čáslavi: Jelínková – Grulichová, Karafiátová, Ašenbrennerová, Němcová – Truhlářová, Čápová, Klozová, Stibůrková (75. Levová) – Krejcarová, Burešová. Trenéři Ivo Ducheček, Jindřich Vaněček.

Ilustrační foto
Čáslav získala cenný bod v Pardubicích
Ilustrační foto
Čáslavské fotbalistky si v tabulce upevnily vedení