„V úvodních pěti minutách jsme měli optickou převahu, ale nic jsme z ní nevytěžili. A tak přišel trest, když hned v šesté minutě udeřili domácí. Bohužel hned v desáté minutě už jsme prohrávali, po naší chybě, už dva-nula. Aby toho nebylo málo, tak jsme ještě ve třinácté minutě jen těsně utekli třetí brance," zahájil hodnocení zápasu trenér Kutné Hory Jan Holík.

Kutná Hora se vzpamatovala a ještě do poločasu srovnala. „Po čtvrthodině jsme se v těžkých podmínkách, které stály hráče hodně sil, dostali zpět do hry. Ve dvacáté minutě se prosadil ve vápně Wolf a byl nedovoleně zastaven. Následný pokutový kop proměnil Bedřich Franc. Chvíli na to jsme znovu propadli v obraně a Český Brod si vzal zpět dvoubrankové vedení. Ale ve třicáté sedmé minutě byl faulován brankářem Hačka a z penalty snížil tentokrát Křelina. Ve třicáté deváté minutě si pak Wolf vzal míč na levé straně hřiště, poslal míč Váchovi, který nekompromisně poslal míč pod břevno a srovnal na poločasových tři-tři," shrnul zbylé minuty první půle Holík.

Zápas rozhodl individuální akcí Marek Wolf. „Ve druhém poločase oba týmy pokračovaly v otevřeném fotbalu, takže o šance nebyla nouze. V třiapadesáté minutě Vácha trefil tyč, ale nejhezčí okamžik přišel šest minut poté. Wolf si vzal u levé lajny míč, prošel přes čtyři hráče soupeře a následně poslal míč na zadní tyč a překlopil výsledek na naší stranu. Zápas jsme pak dovedli do vítězného konce," uvedl Holík a na závěr dodal: „Všichni hráči dnes zaslouží uznání, protože v těchto podmínkách byl zápas opravdu hodně náročný. My jsme to zvládli a dokázali otočit vývoj zápasu z nula-dva, a pak z jedna-tři ve vítězství. Navíc proti jednomu z nejlepších soupeřů, se kterým jsme hráli, minimálně v jarní části sezony."

Český Brod – Kutná Hora 3:4 (3:3)Branky Kutné Hory: 20. pok. kop Franc, 37. pok. kop Křelina, 39. Vácha, 59. Wolf. Kutná Hora: Zich - Skokan, Tafel, Franc, Urban - Vácha, Wolf, Bora (88. Pospíšil), Hačka (85. Šesták) - Křelina (80. Šindelář), Antoš. Trenér Jan Holík.

Adam Procházka