Utkání mělo od začátku parametry klasického přípravného utkání, diváci viděli i několik důraznějších soubojů. Skóre se poprvé měnilo ve 34. minutě, kdy se odrazil balon k domácímu Schwarzovi a ten ho poslal po brankáře Polné – 1:0. Hosté se také dostali do šancí, ale Šimon je zlikvidoval. Dokonce chytil i pokutový kop. Nicméně se hosté vyrovnání dočkali, když dvě minuty před přestávkou trefili míč krásně pod břevno domácí brány – 1:1.

Po přestávce to byla Sparta, která si tvořila šance. Nejvíce si „drbal hlavu" útočník Antoš, který zahodil čtyři tutovky. Ovšem branku se podařilo vstřelit v 59. minutě hostům – 1:2. Sparta nakonec v závěru ještě našla morální sílu na obrat skóre. Osm minut před koncem se dostal do vápna Vančura a předložil balon Schwarzovi – 2:2. V závěru přišla klasická fotbalová situace – „roh a konec"! Vančura posadil míč na hlavu Filipcovi a Sparta se mohla těšit z výhry 3:2.

Obrat nás posílí, ví Truksa

Kutnohoráci vyhráli poměrně šťastně díky poslední akci. „Na jednu stranu je dobře, že jsme dokázali výsledek otočit, protože nás to povzbudí do další práce, ale oproti předešlým zápasům mělo střetnutí od začátku pořádný náboj. V týdnu jsem klukům říkal, že poslední zápasy jsme nehráli dobře a dneska to neslo ovoce," hodnotil duel trenér Kutné Hory Radim Truksa.

„Nechali jsme si dát dva jednoduché góly. Navíc soupeř nedal penaltu a měl i další šance, takže jsme jim toho dovolili dost. K naší hře směrem dopředu se nemá cenu vyjadřovat," usmíval se Truksa při vzpomínce na zahozené šance Antoše, „Dali jsme tři branky, ale dost jsme jich nedali. Důležité bude, abychom proměňovali branky v mistrovských zápasech. Myslím si, že zápas dnes svou kvalitu měl. S některými věcmi jsme spokojený více a s některými méně."

Ani soupeř z Polné se nemusí za svůj výkon stydět. „Soupeř je v popředí divize a bylo vidět, že se nám vyrovnal ve hře i v nasazení. Šancí jsme však měli více my. Nakonec jsme v poslední minutě z posledního rohu zápas rozhodli. I v přípravě se cení, že jsme zápas otočili," dodal trenér Sparty.

Sparta Kutná Hora – Polná 3:2 (1:1)Branky K. Hory: 34. a 82. Schwarz, 90. Filipec. Rozhodčí: Pudil – Fidra, Herda. Kutná Hora: Šimon – Dudla, Tomíšek, Franc, Filipec – Hačka, Vocel, Vácha, Šindelář – Schwarz, Antoš. Střídali: Wolf, Vančura, B. Pospíšil. Trenér Radim Truksa.