„Šlo o kvalitní zápas z obou stran jak herně, tak i kondičně. Zápas měl hodně vysoké parametry. Soupeř byl velmi kvalitní, ale první gól jsme si dali sami po špatné rozehrávce, kdy jsme nezachytili ztracený balon, a soupeř skóroval," začal s popisem zápasu trenér Kutné Hory Jan Holík.

Do přestávky se Spartě vyrovnat nepodařilo. „Měli jsme šance na vyrovnání a možná jsme v prvním poločase byli herně lepší než soupeř. Na druhou stranu jsme měli těžký tréninkový týden, který se od šedesáté minuty projevil. Hráči trénovali poctivě. V poslední půlhodině byl soupeř herně lepší než my," přiznal Holík.

Druhý a třetí gól dostali Kutnohorští po vlastních chybách. „Nejprve po špatném autovém vhazování a poté po rohovém kopu, když jsme předtím nedokázali odkopnout míč z našeho vápna," popsal trenér Sparty a pohovořil o jediném gólu Kutné Hory: „Tři minuty před koncem přišla rychlá akce po pravé straně, Franc se objevil na hrotu a skóroval. Výsledek je asi spravedlivý a jsem s ním spokojený."

Co se však trenérovi Kutné Hory nelíbilo, je docházka: „Nejsem spokojený s tím, že jsme nejeli na zápas kompletní. Máme pracovní absence nebo nemoci. Chyběl Antoš, Skokan, Nekvinda, Kubát a Šmidrkal. Zápas jsme odehráli se dvěma hráči na střídání." V bráně se však objevila posila Michal Drápela. „Drápela je jistota v bráně. Věřím, že nic nebude bránit tomu, abychom se domluvili. Určitě bude pro tým velkou posilou. Je to zkušený brankář, který chytal ve Vlašimi, Brně i Kroměříži," doplnil Jan Holík.

Dobrovice – Kutná Hora 3:1 (1:0)Branka Kutné Hory: Franc.

Kutná Hora: Drápela – Hačka, Franc, Schwarz, Zelený – Vácha, Wolf, Vocel, Šindelář, Šesták – Maxa. Střídali: Piskač, B. Pospíšil. Trenér Jan Holík.