„Na podzim jsme ztratili patnáct bodů, které nám budou v konečném zúčtování jistě chybět," zahájil hodnocení podzimní části okresního přeboru trenér Sedlce Luboš Votava a pokračoval: „Spokojeni moc být nemůžeme. Na druhou stranu si uvědomujeme, že jsme prohráli pět zápasů o jeden gól (Vrdy, Zruč, Kácov, Malešov, Zbýšov pozn. redakce), mimo zápasů v Malešově a Zbýšově jsme nebyli horším mužstvem, dokonce bych si troufl říci, že jsme byli lepší. Bohužel, neproměnili jsme šance, a tak jsme ztratili cenné body."

Nejvydařenější zápas trenér Votava nevypíchl, ale o nejméně vydařených má jasno. „Nepovedl se nám duel s Malešovem a ve Zbýšově. V ostatních zápasech jsme nepodali takový výkon, jaký tým, který Sedlec má, dokáže předvést. Z tohoto hlediska podzim nebyl ideální," přiznal Votava.

„Na jaře chceme potrápit Zruč, i když má na nás deset bodů náskok. Budeme bojovat o co možná nejlepší umístění, protože jsme si již tradičně před sezonou určili, že chceme obhájit umístění z předešlé sezony. Možná trochu bohužel pro nás jsme loňskou sezonu vyhráli, ale nic to na našem předsevzetí nemění," prozradil sedlecký trenér.

A kdo bude klíčový pro hru Sedlce v jarní části sezony? „Nestavíme kádr na jednotlivcích, ale chceme hrát jako tým," řekl Votava.

Sedlečtí fotbalisté chodí sami hrát fotbal bez přestávky. Začátkem nového roku začnou trénovat na umělé trávě na „Sokoláku" v Kutné Hoře a oficiální start přípravy mají naplánován na polovinu ledna.

Mladý kádr ve Vrdech šlape

„Po delší době můžeme být po první polovině sezony ve Vrdech spokojeni. Jsme na šestém místě s dvaadvaceti body. To je věc, kterou ve Vrdech dlouhou dobu nepamatuji," poznamenal trenér Slavoje Karel Truksa. Vrdy poskládaly mladý tým, který začal dobře fungovat. „Dala se zde do kupy docela dobrá parta lidí a hlavně mladých lidí, takže nám to začalo dobře fungovat. Teď nám nezbývá nic jiného, než pokračovat v nastoleném trendu," řekl Truksa.

Vrdský trenér zároveň zkonkrétnil, který zápas byl ze strany jeho týmu nejvydařenější a který nepovedený: „Co se týče zápasů na podzim, tak mělo velkou úroveň utkání, kde naším soupeřem byl Sedlec. V něm jsme vstřelili rozhodující branku v poslední minutě. Nejméně povedený byl zápas se Zručí, kde přišla naše prohra nula osm."

Zimní přípravu odstartují ve Vrdech 2. ledna, to se celý tým vydá na hory. Následovat budou přátelská utkání. Co se týče změn v mužstvu, je trenér Truksa spokojen s tím, co má, přesto nevyloučil, že by mohly Vrdy posílit.

Na jaře chtějí ve Vrdech udržet pozici kolem pátého místa. Dalším cílem bude to, aby si vrdští fotbalisté hru užívali a nebojovali o sestup jako v posledních třech sezonách.

V Malešově nejsou spokojeni s bodovým ziskem

„Když se podíváme na tabulku, tak s počtem bodů spokojeni nejsme. Nemyslím tím jen sebe, ale všechny osoby, které se pohybují okolo malešovského fotbalu," řekl na úvod trenér Malešova Jiří Škramovský a pokračoval: „Umístění v potaz neberu, protože jestli jste čtvrtí nebo sedmí, není až takový rozdíl."

V Malešově formují tým za pochodu. „Neustále tým tvoříme, obměňujeme hráče. Do sezony jsme šli s třinácti muži, což je oproti minulému ročníku velký rozdíl, to jsme měli v kádru osmnáct lidí. Jsem spokojen s tím, jaká je v Malešově parta. Kluci hrají tak, jak umí. Sice se ukazuje, že máme mnoho mladých hráčů, což s sebou obnáší to, že jsme jednou nahoře a jednou zase dole, ale jinak jsem s hráči spokojen. Myslím si, že když tento nastolený trend udržíme, tak jdeme správným směrem," dodal Škramovský.

Malešovu se vydařil vstup do sezony, kdy porazil Uhlířské Janovice B a Zbraslavice na jejich hřišti. Naopak naprosto nepovedený zápas byl s Kaňkem.

Zimní přípravu by měli fotbalisté Malešova zahájit mezi 15. a 20. lednem.

Co se týče možných posil, tak v malešovské kabině by k žádným změnám dojít nemělo. Cílem Malešova v jarní sezoně bude získat více bodů než na podzim, protože v posledních letech sbírali fotbalisté Malešova více body právě v podzimní části a tentokrát chtějí tuto „tradici" změnit.

Adam Procházka