Galerie: Recepty s (ne)obyčejným zelím

Kvašené zelí je hotový elixír zdraví, který vám pomůže nejen se zažíváním Zelí je nejen úžasně chutné a variabilní, ale také nesmírně zdravé Kateřina Herzánová z Horského areálu Lesná Břestek, šlapání zelí Břestek, prohlídka vesničky na úpatí Chřibů s ukázkou šlapání zelí Zelí je nejen úžasně chutné a variabilní, ale také nesmírně zdravé. Hodí se jako hlavní chod i příloha Od hlávky až ke spotřebiteli to zelným hlávkám trvá téměř měsíc Od hlávky až ke spotřebiteli to zelným hlávkám trvá téměř měsíc Zelí z pole, kde se sebere pomocí speciálního sběrače, se převeze do areálu zelárny Většina sklizeného zelí se zpracuje ve vlastní zelárně v Křimicích Hlávky se prvotně očistí od hrubých nečistot a zbytků hlíny Kysané zelí je zdrojem přírodní vlákniny a vitamínu C s pozitivním účinkem na střevní mikroflóru a tím i na imunitu Nakrájet je potřeba metráky hlávkového zelí Příležitost, aby si zajela na Lesnou pro čerstvě našlapané zelí, využila i  Lucie Šimoňáková z Jirkova