Gnocchi s kuřecím masem

Budeme potřebovat:

  • 500 g gnocchi
  • 3 ks kuřecí prsa
  • 200 g mozzarella strouhaná
  • 200 g žampiony
  • 1 l vývaru
  • 2 ks šalotka
  • 2 dl olivový olej
  • 125 g baby špenát
  • 250 ml smetana na vaření
  • sůl
  • pepř
Kuřecí plátky s rýží
Rychlý oběd pro celou rodinu: Kuřecí plátky s rýží zvládnete za 20 minut

Postup:

1. Na polovině oleje osmahneme kuřecí prsa z každé strany 4 minuty, osolíme a opepříme.

2. Prsa vyjmeme a dáme do trouby zapéct na režimu gril po dobu přípravy gnocchi.

3. Do pánve přidáme ostatní olej a přidáme šalotku, kterou jsme nasekali na drobno.

4. Smažíme dozlatova a přidáme pokrájené žampiony, menší kusy můžeme nechat i v celku.

5. Posmažíme žampiony, přidáme gnocchi a vývar. Pokud nemáme vývar, tak jen vodu. Já jsem vývar neměl, ale dostal jsem k vyzkoušení zdravou vegetu. Je to super pomůcka, když nemáte vývar a je také chuťově vynikající.

6. Necháme celé přejí varem a přidáme smetanu. Vaříme 8 minut.

7. Nakonec přidáme mozzarellu, trochu parmazánu a baby špenát.

8. Maso nakrájíme a uložíme na gnocchi. Dobrou chuť, přátelé!

Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.