Zapečené gnocchi s kuřecím masem

Budeme potřebovat (na 5 porcí):

  • 600 g horních kuřecích stehen (bez kosti)
  • 800 g gnocchi
  • 300 g žampionů
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g mraženého hrášku
  • 300ml smetany ke šlehání
  • 150 g sýru (já dávám cheddar)
  • sůl
  • pepř
  • směs bylinek (já používám sušené)
Červené curry s kuřecím masem a zeleninou
Oběd hotový za pár minut: Červené curry s kuřecím masem a zeleninou

Postup:
1. Gnocchi uvaříme dle návodu, poté zcedíme a propláchneme studenou vodou.

2. Kuřecí stehna osolíme a opepříme.

3. Pánev nejprve vypálíme.

4. Do pánve přidáme olivový olej a rozpálíme.

5. Vložíme maso kůží dolů (kůži osušíme papírovou utěrkou).

6. Opékáme z obou stran do zlatova.

7. Maso dáme stranou.

8. Ve výpeku opečeme do lehce zlatova gnocchi. Poté dáme stranou.

9. Přidáme trochu olivového oleje a opečeme plátky žampionů do lehce zlatova.

10. Poté přidáme cibuli a česnek a opékáme 2 minuty.

Smetanové karbanátky s bramborovou kaší
Recept na rychlý oběd: Smetanové karbanátky s bramborovou kaší

11. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme bylinky.

12. Přidáme sýr a necháme rozpustit.

13. Přidáme gnocchi a hrášek promícháme a necháme krátce provařit.

14. Nahoru dáme opečené maso, přiklopíme pokličkou a pečeme při teplotě 180 °C dvacet minut.

16. Servírujeme rovnou z pánve.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.