Vojto, v minulém kole jste dlouho vzdorovali favorizovanému Rakovníku, jak těžké to bylo utkání a už jste vstřebali krutou porážku?
Rakovník byl opravdu těžký soupeř. Ze zápasu a ze své hry jsme měli dobrý pocit, protože se nám dařilo a je škoda, že se nám nepodařilo ho dotáhnout do lepšího konce. Nicméně jsme to už hodili za hlavu a jdeme dál.

Minulé kolo vám celkově moc nenahrálo do karet, když Žabonosy i Poděbrady zvítězily, bylo zklamání z prohry o to větší?
Hodně nás tyto výsledky překvapily, zejména pak výhra Žabonos nad Příbramí. My s tím ale nemůžeme nic dělat a nezbývá nám, než nyní doma Žabonosy porazit. Situace je těžká a možná i proto jsme nervózní. Nicméně pilně trénujeme, abychom své výkony vylepšili.

V sobotu vás čeká zřejmě nejdůležitější utkání sezony, ve kterém od 17.30 hodin přivítáte právě Žabonosy. Jaký zápas očekáváte?
Žabonosy mají zkušený tým. Musíme dobře napadat a brusli, ale hlavně prolomit naši špatnou koncovku, která nás trápí už dlouho, dá se říct celou sezonu. Věřím, že si na zápas najdou cestu i kutnohorští diváci, jejichž podporu budeme určitě potřebovat.

Deník se zúčastní olympijských festivalů
Pojďte na Olympijský festival! Kupte si sobotní Deník s volnou vstupenkou

Ze zápasu na ledě soupeře jste přivezli bod, když jste prohráli 1:2 po nájezdech, jaké to bylo utkání?
Soupeř nám toho v prvním vzájemném zápase moc nedovolil a nepouštěl nás do šancí. Celkově to ale nebyl moc hezký hokej. Doufám, že nás nyní čeká jiné utkání a podaří se nám Žabonosy udolat.

Vy jste nejmladším hráčem v kádru Sršňů, dávají vám to spoluhráči nějak najevo?
Je to úplně naopak. Musím říct, že starší hráči se o mě spíše starají a dávají mi cenné rady. Spolu s trenérem mě spíše podporují.

V průběhu sezony jste se dostal napevno do základní sestavy, navíc do první formace, jak si toho vážíte a jak se vám spolupracuje s Romanem Siváčkem a Petrem Javůrkem?
Oba to jsou výborní, zkušení hráči a už jen to, že mi poradí, mě posouvá dál. Co se týče toho, že mě trenér staví do prvního útoku, tak musím přiznat, že se tomu občas i sám divím, ale samozřejmě mě to těší a vážím si toho, že mi věří.

Vám osobně se povedl skvěle vstup do áčka, když jste hned ve svém prvním soutěžním zápase skóroval na ledě Benešova. Jak na ten gól vzpomínáte? Musel jste za něj něco dát do klubové kasy?
Vzpomínám si moc dobře. Lukáš Rudolfský mi přihrál před bránu a já, i s trochou štěstí, trefil díru mezi brankářovými betony. Do kabiny jsem musel za tuto první trefu přinést basu piv.

Jak hodnotíte svůj první rok v A-týmu?
První sezonu hodnotím kladně. Když vidím, jak pracujeme v trénincích, tak je jen škoda, že nám v zápasech nevychází koncovka, jinak by se nám hrálo ještě lépe. Máme skvělou partu a to je důležité.

Kromě áčka nastupujete ještě v zápasech staršího dorostu, jaký je rozdíl hrát s vrstevníky a s muži?
Abych řekl pravdu, tak jediný rozdíl je asi v tom, že za áčko jsem více nervózní a občas se bojím něco udělat, aby z toho nebyla chyba.

Útočník Marek Němec opustil Čáslav a zamířil do Kolína
Útočník Marek Němec opustil Čáslav a zamířil do Kolína