Trenér Čáslavi Tomáš Topol by si představoval klidnější průběh. Jeho tým mohl rozhodnout už v úvodním dějství, ale nedal spousty šancí. „Byli jsme jednoznačně lepší. Skoro sedmnáct minut jsme hráli v jejich třetině, ale zkrátka nedáváme góly,“ litoval Topol. Do vedení i tak poslal čáslavské letce Sladký. „První třetina měla skončit čtyři-nula a bylo by po zápase,“ zdůraznil hostující trenér.

V Čáslavi ocenili bezpříspěvkové dárce krve.
OBRAZEM: V Čáslavi ocenili bezpříspěvkové dárce krve

Ve druhé třetině se domácí dostali do hry a vyrovnali. „Kluci si mysleli, že to půjde samo a polevili. Naštěstí se nám podařilo vrátit do vedení, když se trefil Janata,“ oddychl si Tomáš Topol. Ve třetím dějství zlomil odpor soupeře gól Němce ve vlastním oslabení. Tečku za duelem udělal skórující Křišťan.
Čáslavští sice mají další tři body, ale trápení v koncovce přetrvává. „Máme hladové útočníky, ale nedokážeme se prosadit. Hrozně nám to stěžuje hru. Možná je to nezkušeností, možná nám chybí štěstí,“ přemýšlel Topol. Jeho tým oplatil soupeři porážku z loňského finále paly off v krajské soutěži. Neratovice nastoupily s téměř totožným kádrem.

Neratovice – Čáslav 1:4 (0:1,1:1,0:2). Branky Čáslavi: Sladký, Janata, Němec, Křišťan. Čáslav: Krištof (M. Svoboda) - Janata, Lang, Kůrka, L. Svoboda, Šlejtr - Borovanský, L. Muras, Sladký - Ježek, Křišťan, Kraučuk - Pipek, Kapec, Němec. Trenér Tomáš Topol.

V sobotu se rozpoutala na Lipině bitva z americké občanské války (ACW).
OBRAZEM: Na Lipině se střílelo a bojovalo