„Utkání se mi nehodnotí dobře. Máme tři zraněné hráče. Kraučuk si obnovil zranění ramene, Kapec skončil na začátku druhé třetiny kvůli vyhozenému ramenu po nárazu na hrazení a ve třetí třetině musel odjet na šití Pipek, který měl tržnou ránu v obličeji," vyjmenoval zranění hráčů trenér Čáslavi Jiří Mlika a dodal: „Co se Pipka týče, tak ten by snad měl do nedělního utkání zasáhnout."

Čáslav musela otáčet nepříznivý výsledek. „V první třetině nám hra moc nešla a domácí nás přehrávali, navíc jsme inkasovali a prohrávali nula-jedna. Nicméně byla to jen první třetina a věřil jsem, že se nic neděje. V šatně jsme si řekli, že do toho od druhé třetiny šlápneme. Následně se nám podařilo skóre zápasu otočit," těšilo čáslavského kouče. Čáslav vedla již 5:1. „Bohužel jsme měli hodně vyloučených a domácím se podařilo při našem oslabení snížit," objasnil trenér vítězů základní části. Čáslav ale Poděbradům více, než snížit na 3:5, nedovolila a v závěru pečetila výhru 6:3 gólem do prázdné branky.

Čáslav půjde za výhrou i v nedělní odvetě. „Začíná se prakticky od nuly. Pokud chceme jít dál, musíme chtít oba zápasy vyhrát. Musíme se dát dohromady po zdravotní stránce a do nedělního zápasu jít nanovo s tím, že chceme vyhrát," předeslal trenér Jiří Mlika.

Poděbrady - Čáslav 3:6 (1:0, 0:2, 2:4)Branky Čáslavi: Kůrka 3, Pánek, Kraučuk, Šlejtr.
Čáslav: M. Svoboda - Janata, Kůrka, Pomichálek, Němec, Pipek - Šlejtr, Pálek, Kraučuk, Šudoma, Kapec - Krejza, L. Svoboda, Miler, Pánek, Vl. Muras. Trenér Jiří Mlika.

Adam Procházka