První dvacetiminutovka zápasu skončila bez branek, a tak se čtyři sta padesát diváků na čáslavském zimním stadionu dočkalo první branky až ve třetině druhé. K nelibosti většiny z nich to byl ve 29. minutě hostující Vacek, kdo přízemní střelou překonal domácího brankáře a otevřel skóre zápasu.

Tři minuty před koncem druhé části pak Freisler přihrál tak šikovně Černému, že před ním byla už jen odkrytá branka - 0:2. Tvrdé KO pak dostali hokejisté Čáslavi v čase 39:50, kdy střelu od modré vyrazil brankář Svoboda pouze k dojíždějícímu Dulovcovi, který zasunul puk za jeho záda.

Jakékoliv spekulace o případném zdramatizovaní zápasu či obratu zastavil ve 43. minutě Maňas, který střelou z mezikruží nedal domácímu brankáři šanci a upravil na konečných 4:0 pro Velké Popovice. Čáslav si v utkání vytvořila několik šancí, ale ty buď pochytal hostují brankář Lorenc, nebo střely domácích skončily na tyči.

Rybářské slavnosti v Káčově
Příznivci rybích specialit si měli v Kácově z čeho vybírat



„Tentokrát jsem nespokojený spíše s výsledkem než s hrou. Do zápasu jsme nastoupili úplně jinak než v Kutné Hoře. Hráli jsme svou hru, ale je těžké vyhrávat, když nastřelíte pět tyček za zápas a neproměníte vyložené šance," uvědomoval si trenér Čáslav Tomáš Topol a navázal: „Soupeř přijel prakticky třikrát k nám do třetiny a prohrávali jsme nula-tři. Psychicky jsme z toho byli dole a chyběla nám síla na pokus o obrat. Nyní nás čekají, dle mého názoru, favorité soutěží, Benešov a Mělník, kde bude rozhodovat každý náš gól. Kdybychom po první třetině vedli dva-nula, tak by utkání asi také vypadalo jinak."

Čáslav vstřelila za poslední dva zápasy pouze jeden gól. „Už to není náhoda. Hodně se v tom topíme. Zaměřili jsme na práci v útočném pásmu tréninky, co se týče práce před brankou, tečování a střelby. Musíme se z toho dostat, nejlépe jednoduchou hrou. Třeba nás nastartuje nějaký obyčejný gól, podobný těm, jaké dostáváme my. Jsou to góly laciné, kdy soupeř přijede do pásma, vystřelí a my z toho dostaneme gól," uzavřel hodnocení trenér čáslavských hokejistů.

Čáslav - Velké Popovice 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
Branky a asistence: 29. Vacek (Medřický), 37. Černý (Freisler), 40. Dulovec (Nejedlý, Černý), 43. Maňas (Rejna). Čáslav: M. Svoboda (Kočí) - Skokan, L. Svoboda, Lang, Kadlec, Kůrka, Šlejtr, Janata, Pipek, Kraučuk, Křišťan, Ježek, Kapec, Muras, Borovanský, Miler, Šudoma, Sladký, Němec. Trenér Tomáš Topol.

Deváté kolo fotbalového okresního přeboru: TJ Sokol Červené Janovice - TJ Sokol Malín 2:6 (1:2).
Okresní fotbalové výsledky a střelci