Pytlíkovi je 20 let, byl draftován New Jersey Devils (ve 4. kole), v sedmnácti mu daly šanci Vítkovice v A týmu mužů a má za sebou dva světové šampionáty juniorů. Solidní výčet, jenže…

Po fajnovém angažmá v juniorské kanadské OHL (56 zápasů, 50 bodů) zasáhl i do Pytlíkovy kariéry koronavirus. V Kanadě už další sezonu odehrát nemohl, v Čechách absolvoval loni jen čtyři zápasy za Litoměřice. K tomu 8 startů za reprezentaci a to bylo vše.

Letos našel využití ve finském KaIpa, ale jen na pět utkání (bez bodu) a víc šancí dostal ve druhé finské lize Mestis v týmu Iisalmen Peli-Karhut (IPK).

Česká nejvyšší soutěž je přece jen výš než druhá finská, a tak Pytlík podle všeho zkusí zabojovat o místo v zatím druhém nejslabším celku extraligy.

Čím rodák z Dačic, který je odchovancem Jindřichova Hradce, vyniká? Je výborným bruslařem a podle Johna Deana, který ho vedl v kanadském Sault Ste. Marie je: silný na puku, má tah na branku a rázné zakončení. „Hraje jako opravdový profesionál,“ řekl jeho tehdejší trenér.

Dorazí Pytlík do Kladna? A prosadí se?

Fanoušci Rytířů musí kvůli odkladu narychlo měnit plány.
Výjezd do Špindlu se nekoná. Odklad hokejového svátku narušil i plány fanoušků
Daniel Ciampini (vlevo) během autogramiády Rytířů Kladno.
Ciampini se stěhuje do Bolzana, v Kladně zklamal