Po první brance zápasu, kterou vstřelil v 8. minutě Křištan, dostali puk za Svobodova záda i Kladenští, ale kvůli předchozímu faulu gól neplatil. Vyrovnání se tak hosté dočkali až v 19. minutě, kdy kotouč propadl skrz brankoviště ke Kratochvílovi, před nímž byla už jen odkrytá branka. 

Hosté z Kladna se dokázali ve druhé třetině dostat dokonce do vedení po gólu Nekvindy, ale v 36. minutě nabral rychlost Němec, protlačil se před branku a zasunul puk mezi betony přesouvajícího se brankáře - 2:2. Čáslavští o své výhře rozhodli ve třetí třetině, kdy nejprve přesilovku pět na tři využil po pěkné kombinaci střelou do prázdné brány Sladký a v 53. minutě další přesilovkovou trefou stanovil konečný výsledek 4:2 Borovanský. 

Sršni na domácím ledě nadělili Slanému bůra
Kutnohorští hokejisté rozhodli o své výhře nad Slaným během druhé třetiny

„Přijel soupeř, který má kádr plný hráčů, kteří prošli juniorskou ligou, tudíž asi něco umí. Zápas byl hodně o bruslení. V pátek jsme kvůli tomu měli i speciální trénink, který se mi ale vůbec nelíbil a přenesli jsme si to i do první třetiny. Měli jsme znovu několik šancí a mohli jsme duel zlomit už v první třetině, ale nedaří se nám šance proměňovat. Příležitostí máme hodně, ale vytěžíme z nich třeba jen jeden gól," pokrčil rameny trenér Čáslavi Tomáš Topol a pokračoval v hodnocení: „Potom navíc po vlastní chybě inkasujeme. Snad to jsou věci, které postupem času odbouráme. S výsledkem jsme ale spokojení. Máme tři body z domácího zápasu a vítězství si cením. S předvedenou hrou ale spokojený zatím stále nejsem. Jsou tam prvky, které nechápu, že někteří hráči mohou udělat. Pořád to ale beru tak, že jde o začátek sezony."

Čáslav nyní zajíždí v sobotu do Kutné Hory. „Čekám podobné utkání jako s Kladnem. Kutná Hora má mužstvo plné mladých hráčů, kteří dobře bruslí. Bude to hodně o rychlém přístupu. Mám v hlavě již něco, s čím do zápasu nastoupíme. Párkrát jsem si to již vyzkoušel ve svých předešlých působištích, takže na to kluky připravíme a zkusíme si to na tréninku," prozradil čáslavský kouč a dodal: „Chápu, že pro fanoušky je to derby a bude to hodně sledované utkání, já to ale beru jako každý zápas, i přesto, že jsem v Kutné Hoře dlouho působil. Z lidí, kteří tam v tu dobu byli, tam už ale snad ani nikdo není. Je to další soupeř v cestě za naším cílem, kterým je postup do play off. Určitě to bude vyhecované utkání a věřím, že bude na zápas velká divácká návštěva a bude se hrát v dobré atmosféře."

Čáslav - PZ Kladno 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a asistence: 8. Křišťan (Kraučuk), 36. Němec (Muras), 46. Sladký (Borovanský, Janata), 53. Borovanský (Lang, Kraučuk) - 19. Kratochvíl (Macháček, Král), 31. Nekvinda.
Čáslav: M. Svoboda - L. Svoboda, Lang, Kadlec, Kůrka, Šlejtr, Janata, Pipek, Kraučuk, Křišťan, Ježek, Kapec, Muras, Borovanský, Miler, Šudoma, Sladký, Němec. Trenér Tomáš Topol. 

Kutnohorský závodník Michal Pavlík (zcela vpravo) na 2. místě Spartan Race Sprint v Berlíně.
Pavlík se v Berlíně dočkal svého prvního umístění na „bedně“ elity Spartan Race