Sršni vstoupili do zápasu aktivně a hned ve 3. minutě šli do vedení. Nejprve jel Dytrych sám na brankáře, ale minul, nicméně akce pokračovala a po střele Málka se dostal Dytrych k dorážce a otevřel skóre zápasu. Vedení drželi hokejisté Kutné Hory do 17. minuty, kdy ale zůstal před Kunáškem osamocený Chochola a ranou pod horní tyč nedal brankářovi Sršňů šanci.

Vrátit vedení mohl Kutné Hoře Jan Tvrdík, který ale nevyužil nařízený nájezd po faulu na svou osobu a ve 29. minutě udeřilo na druhé straně, když Freisler využil přesilovku. Sršni dokázali po osmi minutách vyrovnat, když krátce po skončení přesilovky vybruslil z rohu Dytrych a střelou po zemi podél betonu překonal domácího brankáře. V poslední minutě druhé části ale v přesilovce tečoval střelu Krejčího od modré Freisler a vrátil Velkým Popovicím vedení.

Sršni ještě jednou dokázali vyrovnat, a to když si Dytrych všiml najíždějícího Javůrka a přes více než polovinu kluziště mu poslal přihrávku, po které ujížděl Javůrek sám na brankáře a nájezd zakončil střelou mezi betony - 3:3.

Trenér roku Laube: Lepší mít děti boxery, než je tahat z protialkoholní léčebny
Trenér roku Laube: Lepší mít děti boxery, než je tahat z protialkoholní léčebny

Domácí ale přispěchali s bleskovou odpovědí, když střelu Černého tečoval Vacek a Kunášek nestačil zareagovat. Kutná Hora dostala vzápětí šanci přesilové hry, ve které se mohla pokusit o vyrovnání, ale opak byl pravdou. Početní výhoda jí vůbec nevyšla a domácí dvakrát udeřili v oslabení a upravili na konečných 6:3.

„Odehráli jsme dobré utkání, ale neproměnili jsme řadu šancí. Zápas bohužel zlomila naše přesilovka, kdy jsme ztratili kotouč na útočné modré a domácí nás z brejku potrestali. Vzápětí jsme nebyli důslední před naší brankou a byl z toho další gól," řekl k zápasu trenér Kutné Hory Stanislav Bednář. Jeho tým se musel vypořádat s absencí některých hráčů: „Rudolfský se omluvil krátce před odjezdem na zápas a Jiráň po odehrání první třetiny raději ze zápasu odstoupil. Navíc zápas nedohrál ani Jiří Tvrdík, kterého rozbolelo zranění z předchozího zápasu."

Tomáš Laube odpovídá online čtenářům Kutnohorského deníku.
On-line rozhovor se sportovcem roku Tomášem Laubem

Sršni museli na poslední chvíli změnit taktiku. „Chtěli jsme před zápasem promíchat formace, na což jsme se připravovali na tréninku, ale vzhledem k tomu, že Rudolfský nakonec nejel, tak jsme vše vrátili zpět, jak jsme byli zvyklí a výkon byl dobrý. Myslím si, že před baráží uděláme dvě, tři změny a bude to klapat," doufá kutnohorský kouč.

Velké Popovice - Kutná Hora 6:3 (1:1, 2:1, 3:1)
Branky a asistence: 17. Chochola (Morava, Žoha), 29. Freisler (Vacek), 40. Freisler (Krejčí, Dulovec), 50. Vacek (Černý, Freisler), 51. Kukačka (Krejčí, Chochola), 52. Dulovec (Freisler) - 3. Dytrych (Málek), 37. Dytrych (Siváček), 48. Javůrek (Dytrych).
Kutná Hora: Kunášek (D. Jelínek) - Chmelař, Švejda, Havelka, Málek, Glaser, Vaněk, L. Šváb, Javůrek, Siváček, Dytrych, Pešek, M. Jelínek, Jiráň, Jan Tvrdík, M. Šváb, Jiří Tvrdík I, Sádlo. Trenér Stanislav Bednář.

Fotbalistky Čáslavi se v přípravě střetly s žáky Bystřice.
Čáslavské fotbalistky měly na Vysočině kondiční soustředění