V nedělním utkání nastoupili kutnohorští dorostenci na domácím ledě proti Poděbradům, a i když vedli 2:0, prohráli nakonec 2:3. „Na naše poměry jsme hráli dobře a předvedli jsme pěkný hokej," říkal k zápasu domácí trenér Pavel Sirotek. „Vedli jsme dva nul a do poslední třetiny jsme šli s náskokem jedné branky. Bohužel, nevyvarovali jsme několika chyb a soupeř je využil. Přesto, že jsme nebyli celkově horším týmem, tak jsme o jednu branku prohráli. Soupeř nás potrestal, a i když měl méně střel na bránu, tak dal více gólů," povzdechl si kouč Sršňů.

Výsledkově se Sršňům nedaří

Aktuálně jsou dorostenci SK na devátém místě s osmi body. „S umístěním v tabulce spokojení nejsme. Před sezonou jsme však věděli, že máme jeden z nejmladších kádrů v soutěži. Naše soutěž je tří ročníková a v tom nejstarším nemáme skoro žádné hráče. Naši soupeři mají ve starším ročníku běžně kolem šesti až sedmi hráčů. Mnohokrát se nám stává, že naši kluci hrají i proti o dva roky starším klukům, což je velký handicap. Na to se však nechci vymlouvat, protože jsme dokázali hrát i vyrovnané zápasy," upozornil Sirotek.

Sirotek nyní buduje kádr pro příští sezonu, ve které chce být úspěšný: „Do sezony jsem šel s tím, že to nebude jednoduché. Vytváříme si mančaft na příští sezonu a věřím, že tým bude věkově složený podstatně lépe než letos. Budeme mít i dostatek hráčů určité kvality. V příští sezoně budu na hráče mnohem náročnější. Letos chceme udržet kádr pohromadě a hrát co nejlépe."

Sirotka těší přístup hráčů

Největší radost dělá trenérovi tréninková docházka a píle jeho hráčů. „Těší mě, že nemám problém s docházkou na tréninky. Kluci mají chuť se neustále zlepšovat, což je pro mě nejzásadnější," zdůraznil Sirotek a vyzdvihl některé hráče: „Každý tým má tahouny. My jich sice tolik nemáme, ale naším nejvýraznějším hráčem je Michal Šváb. Je výborným bruslařem a hraje kreativně. Dobře hraje i Vojta Dytrych. Oba to jsou útočníci."

„Hodně jsme sázeli i na obránce Pavla Brabce, který patřil k oporám zadních řad, ale odešel na školu do Moravské Třebové. Hraje bez tréninků, čemuž odpovídá i jeho výkon," pokračoval ve výčtu Pavel Sirotek, „V poslední době se v kádru začali rýsovat zajímaví kluci. Například Honza Červinka začíná v obraně získávat sebevědomí. Nesmím zapomenout ani na Tomáše Fišara staršího, který je výborným bruslařem, hraje zodpovědně a má vynikající přístup. Věřím, že tito mladí hráči příští rok své zkušenosti zúročí."