Horší vstup do zápasu si domácí hokejisté snad ani nemohli představit. Už po osmadvaceti sekundách propadl puk k Mejzrovi, který byl z ničeho nic sám před čáslavskou brankou a jeho střela propadla Martinu Svobodovi do branky - 0:1. Čáslavi se nepodařilo ve zbytku první třetiny vyrovnat, a to ani přesto, že měla k dispozici čtyři přesilové hry. Gólem pak neskončil ani únik Sladkého ve vlastním oslabení.

Na zámku Kačina nechyběly speciální vánoční prohlídkové trasy.
OBRAZEM: Na zámku Kačina nechyběly speciální vánoční prohlídkové trasy

Tak, jak špatně vstoupila Čáslav do první třetiny, mohla diametrálně odlišně vstoupit do třetiny druhé. Ježek prošel podél levého mantinelu až před branku, ale jeho šanci kryl brankář hostí. Po řadě neproměněných šancí se Čáslavští dočkali satisfakce ve 26. minutě, kdy Kůrka posunul puk Borovanskému, který obešel obránce a prostřelil Martínka v hostující brance. O deset minut později mohl gripeny poslat do vedení kapitán Janata, ale jeho střelu od modré zastavila tyč. Velké věci se začaly dít v poslední minutě druhého dějství. Nejprve hosté rozebrali rychlou kombinací na jeden dotek domácí obranu, ale finální fáze jim nevyšla. Z protiútoku ujížděl Ježek sám na Martínka, ale ani on úspěšný nebyl. Brankář Martínek trápil hokejisty Čáslavi v obou vzájemných duelech: „Opět to byl souboj Čáslavi proti jednomu muži. Už víc ale brankáře Žabonos chválit nebudu. Udělám to, až ho uvidím chytat někde v extralize," konstatoval trenér Čáslavi Tomáš Topol a dodal: „Věděli jsme, že co vidí, to chytne. Museli jsme tedy vytvořit tlak před brankou, ze kterého pramenily naše góly."

Stovky lidí se přišly podívat na čertovský rej.
OBRAZEM: Stovky lidí se přišly podívat na čertovský rej

Klíčový moment zápasu přišel ve 46. minutě. Čáslav po vhazování v obranném pásmu vyrazila do rychlého protiútoku a ačkoliv Skokanova střela za zády Martínka neskončila, dorážka Sladkého už ano - 2:1. Vítěznou pojistku Čáslavi přidal sedm sekund před koncem, střelou do prázdné branky, Borovanský a gripeni tak zvítězili 3:1. „Cítíme velkou úlevu. Sehráli jsme dobré utkání, pracovali jsme a vytvořili si mnoho šancí. Trochu mi u nás chyběl důraz před brankou, na což jsme hráče upozorňovali. Vzali to v potaz a dva góly, zejména pak náš třetí padly z dorážky po tlaku do branky," zhodnotil výkon svého týmu Tomáš Topol.

Čáslav - Žabonosy 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky a asistence: 26. Borovanský (Kůrka), 46. Sladký (L. Skokan, Borovanský), 60. Borovanský (Sladký) - 1. Mejzr (Beňovský). Čáslav: M. Svoboda - Janata, Lang, Borovanský, L. Skokan, Sladký - Kadlec, Kůrka, Ježek, L. Muras, Křišťan - Kraučuk, L. Svoboda, Pipek, Kapec, Němec. Trenér Tomáš Topol.

Na zámku Kačina nechyběly speciální vánoční prohlídkové trasy.
OBRAZEM: Na zámku Kačina nechyběly speciální vánoční prohlídkové trasy