S týmem Velkých Popovic se Sršni budou potkávat i v Krajské lize Středočeského kraje, a tak se kutnohorští hokejisté chtěli předvést v nejlepším světle. Hosté se ale po sedmi minutách ujali vedení, na což domácí odpověděli brankou Dominika Jiráně. Ještě během první třetiny si Popovice vzaly vedení zpět a do konce zápasu už o něj nepřišly. Přidaly třetí branku a po delší bezbrankové odmlce vsítil další branku svého týmu popovický útočník. Domácí ve dvanácté minutě druhé třetiny dokázali snížit díky brance Jana Tvrdíka, ale Velké Popovice o pět minut později navýšily na 5:2. Toto skóre se do konce zápasu nezměnilo. Kutná Hora se soupeřem ze soutěže prohrála 2:5. Hokejisté Kutné Hory ještě postrádali novou letní akvizici, obránce Václava Suchého, který naposledy nastupoval za Kolín. Za Sršně také ještě nenastoupil Lukáš Beran, který je kutnohorským odchovancem a minulou sezonu strávil v juniorce extraligového Liberce.

„V sobotu k nám přijel kvalitní soupeř. Mají v kádru velmi zkušené hráče. V útoku jsme vyzkoušeli Ondru Plíhala z juniorky. Podali jsme o hodně lepší výkon než v předešlých přátelských zápasech, když jsme nebyli v plné sestavě. V útoku musel zaskočit obránce Jan Vaněk. Do toho se zranil obránce Chmelík, kterého musel nahradit Červinka, snad to nebude nic vážného. Bylo vidět zlepšení, kluci ukázali snahu. Doufám, že příště to bude ještě lepší,“ zhodnotil utkání kutnohorský trenér Stanislav Bednář.

Další přátelský zápas na domácím ledě sehrají kutnohorští hokejisté v neděli od 14:30 proti nově založenému kolínskému béčku, s kterým Sršni už jeden přátelský zápas sehráli a prohráli v něm.

První mistrovské utkání Krajské ligy Středočeského kraje sehrají Kutnohorští právě proti Velkým Popovicím v sobotu 15. září od 18:00 na ledě Velkých Popovic.

Kutná Hora – Velké Popovice 2:5 (Branky Kutné Hory: Jan Tvrdík, Jiráň).

Sestava Kutné Hory: D. Jelínek – Chmelík, Křeček, Pavel Švejda, Havelka, Vaněk, L. Šváb, Červinka, Plíhal, Siváček, Dytrych, Jan Tvrdík, M. Jelínek, Jiráň, M. Šváb, Petr Švejda, Socha. Trenér Stanislav Bednář.

Ilustrační foto
Čáslav i přes nízkou produktivitu porazila Velké Hamry