Od úvodu zápasu byl na ledě spíše zmatek. S nepřesnostmi v rozehrávce i nahrávkách se potýkaly oba týmy, a hra dlouho působila neuspořádaně. Přesto se domácí dokázali dostat i k ohrožování soupeřovi brány. A první úspěch dokázala zajistit první pětka. Rudolfský našel Berana, který překvapil střelou z pravého kruhu gólmana Jizbu. Šance soupeře dokázal likvidovat David Jelínek, a bylo jich dostatečně.

Druhý gól si domácí připsali v 59. minutě, opět z holí první pětky. Opět u něj byl Rudolfský s Beranem, ale střelcem byl tentokrát obránce Chmelař. Hra Sršňů ale nebyla dobrá a jedno ze zaváhání soupeř potrestal. Po vyhrané buly odehrál Jiráň puk mezi kruhy, přímo na hokejku zkušeného Medřického, který skóroval pouhých čtrnáct sekund po druhém gólu domácích.

Druhá třetina nepřinesla gól ani jednoho z týmů, ale patrná byla převaha Popovických. Hra Sršňů postrádala přesnost, soupeř toho využil a zaměstnával velmi intenzivně gólmana Jelínka. Proti tomu střelecká aktivita Kutné Hory poklesla, střelecký účet druhé třetiny to potvrzuje statistikou 8:15. Vliv na to nepochybně měly i tři vyloučení domácích.

Středočeský tým na Dorostenecké lize ČR 2018
Čáslavští judisté skončili pátí v Dorostenecké lize ČR 2018

V úvodu třetiny inkasovali domácí podruhé a soupeř začal získávat větší převahu. Ovšem první pětka ukazovala svoji nejlepší tvář a celý útok připravil třetí zásah. Dytrych s Rudolfským připravili puk pro Berana, který poslal svým druhým gólem Sršně opět do vedení. Sršni ale chybovali jsme dál, proto za necelé tři minuty soupeř vyrovnal a jen minutu na to se dostal do vedení.

Přes snahu Kutnohorských o vyrovnání přehnal dvě minuty před koncem důraz u mantinelu Jiráň a za krosček si šel sednout na trestnou lavici. Sršni hráli bez brankáře, Matouš Jelínek o puk ale přišel a soupeř vstřelil poslední branku utkání.

„Bylo to nervózní utkání, zezačátku se nám moc nedařilo kombinovat. Pak jsme se ale dostali do vedení o dvě branky, ale následovala chyba a snížení na 2:1. To už jsme byli hodně vystresovaní, bylo tam hodně hluchých pasáží, chyběli nám obránci. Nakonec soupeř vyrovnal stav utkání, nám se ještě podařilo vzít si vedení zpět, ale pak jsme inkasovali v oslabení. Utkání moc hezké nebylo, sice se bojovalo, ale hokejové to nebylo. Dělali jsme hodně individuálních chyb, které zkušený soupeř uměl potrestat. Nakonec jsme prohráli 3:5,“ neměl z výsledku radost Stanislav Bednář, trenér kutnohorských hokejistů.

Další utkání čeká na Kutnohorské ve Vlašimi, kde hrají tamní Rytíři. Utkání se odehraje v neděli devátého prosince od 17:30.

Kutná Hora - Velké Popovice 3:5
Branky Kutné Hory: Beran 2, Chmelař. Sestava Kutné Hory: D. Jelínek, Pekař - Chmelař, Havelka, Pavel Švejda, Siváček, Vaněk, Petr Švejda - Beran, Rudolfský, Dytrych, M. Jelínek, Jiráň, Jan Tvrdík, M. Šváb, Javůrek, Jiří Tvrdík, Sádlo, Socha. Trenér Stanislav Bednář.

TJ Sparta Kutná Hora - 1. HC Pardubice 23: 29.
Kutnohorští házenkáři nezvládli druhý poločas a podlehli Pardubicím