Od první buly se bojovalo ve vysokém tempu. Snaha obou soupeřů hrát bez defenzivních chyb a neinkasovat jako první, přinesla chudou vyrovnanou střeleckou statistiku a bezbrankový výsledek první části.

Druhá třetina začala ve stejném duchu. V polovině utkání hráli domácí přesilovou hru, kterou dokázali využít. Tvrdou střelou z kruhu propálili Šimona Balhama a ujali se vedení. Povzbuzeni vedením zvýšili svou aktivitu. To jim přineslo o pět minut později navýšení vedení po závaru před brankou Sršňů. I když se hosté snažili odpovědět a střelecky za soupeřem nezaostávali, do druhé sirény se neprosadili.

Pozměněné formace a odhodlání Sršňů neprohrát přineslo ve třetí části své ovoce. Zatlačili domácí do defenzivy, výrazně je přestříleli a v polovině třetiny se konečně prosadili. Michal Charvát v rychlé útočné akci poslal kotouč na mladého rychlíka Aleše Sádla, který zařídil kontaktní branku. O tři minuty později si srdnatě bojující Martin Meloun vybojoval kotouč v útočném pásmu a vyrovnal na 2:2. Povzbuzení Sršni chtěli dokonat obrat a „dorazit" znejistěný domácí tým.

Smolná chvilka minutu před koncem utkání jim však zkazila všechnu snahu. Při střídání domácí hráč vystřelil kotouč téměř z poloviny hřiště na Šimona Balhama, který ho vyrazil daleko před sebe. Od střídaček ho první dojel domácí J. Kunášek a střelou po ledě rozhodl o prohře Sršňů. Následná power play již branku nepřinesla a zklamaní Sršni zůstali v posledním letošním mistrovském utkání bez bodového zisku.

Remíza by byla zasloužená

„Z mého pohledu jsme odehráli utkání dobře. Zápas byl pozorovatelný i pro diváka, protože měl spád celé tři třetiny. Řekl bych, že jsme konečně po dlouhé době odvedli disciplinovaný výkon. Mám na mysli jak vyloučení, tak i herní disciplínu," říkal po utkání kutnohorský trenér František Coubal.

Hrál se rychlý hokej na obě strany, ale šancí bylo k vidění málo. „Oba týmy zodpovědně a dobře bránily. Nešťastně jsme po vyrovnaném zápase prohrávali nula dva, proto jsem do poslední třetiny přeházel formace a stáhl útoky na dvě lajny. Žabonosy jsme pak nepustili ani za půlku, měli jsme drtivou převahu a vyrovnali jsme na dva dva," líčil Coubal a navázal: „Pak jsme však dostali nešťastný třetí gól. Domácí hráč odpálil puk ze zoufalství na naši bránu, brankář vyrazil netakticky kotouč před sebe, střídající hráč dojel puk a minutu před koncem vstřelil vítěznou branku. Hráčů i výsledku mi bylo líto. Remíza by byla zasloužená."

V následné přestávce krajské soutěže Sršni sehrají na domácím ledě přátelské utkání. Pozvali HC Poděbrady na neděli 29. 12. od 17.30 hod. Soupeř z krajské ligy bude zajímavým srovnáním sportovní úrovně a příležitost zpestřit čas mezi svátky. 

HC Žabonosy – Sršni Kutná Hora 3:2 (0:0,2:0,1:2)Branky a nahrávky K. Hory: Sádlo (Charvát), Meloun. Kutná Hora: Balham (Karger) – Čejka, Vaněk, Krejza, P. Švejda, Pálek, Siváček, Meloun, Jirek, Charvát, Hynek, Sádlo, M. Jelínek, Hetfleisch, Rudolfský, Kaiser, R. Jelínek, Volný, Andrle. Trenér František Coubal.

Michal Pavlík, Hynek Macháček