První třetina utkání byla vzhledem k velmi špatné kvalitě ledu plná nepřesností a obtížného pohybu. Sršni se ujali v desáté minutě vedení z hole Roberta Jelínka a druhou branku přidal Roman Siváček. Hořovičtí však dokázali do první sirény snížit na 1:2.

Do druhé třetiny nastoupili Sršni varováni trenérem, aby nepodcenili snaživý domácí tým. Dva slepené góly v síti Petra Miřátského daly za pravdu jeho obavám a otočily skóre. Domácím hráčům narostla křídla a František Coubal vystřídal brankáře. Asi po deseti minutách se povedlo R. Jelínkovi vyrovnat ve spolupráci s Kaiserem. Vyloučení Sršňů za obraný faul a následné vyhození kotouče ze hřiště znamenalo dvojnásobné oslabení, které se stalo zlomovým okamžikem utkání. Vyhrané buly domácích před Šimonem Balhamem hořovický obránce špatně zpracoval a Tomáš Kaiser ucítil šanci. Raketovým startem se zmocnil kotouče, ujel do brejku a parádní střelou k tyči poslal sršně do vedení - 3:4. „Nakopnutí" Sršni našli svůj klid a začali na ledě kralovat. Už skórovali jen oni a třetinu vyhráli po další brance Martina Melouna.

Ve třetí části se domácí hráči ještě pokoušeli o obrat, ale Šimon Balham byl rozhodně proti a své konto uhájil čisté. Naopak Lukáš Rudolfský, David Čejka a Jiří Tvrdík (I.) zvýraznili vítězství Sršňů v prvním venkovním utkání.

Kutnohorský trenér František Coubal po zápase upozornil na kvalitu ledu v Hořovicích: „Problém byl s kvalitou ledu. Domácí mají nafukovací halu, a když jsme začínali ve čtyři hodiny odpoledne, tak byl hodně měkký led. První polovina se odehrávala v pomalém tempu. Byla to taková oranice, což domácím vyhovovalo. V jednu chvíli jsme prohrávali dva tři. Ke konci druhé třetiny se hra zrychlila a soupeř na nás nestačil. Dali jsme hodně branek a podařilo se nám vyhrát."

Příští utkání hraje Kutná Hora na domácím ledě v neděli 20. října proti letos silnému soupeři HC Zlonice od 17.30 hodin.

Cvočkaři Hořovice - Sršni Kutná Hora 3:8 (1:2,2:3,0:3)Branky a nahrávky Sršňů: R. Jelínek (Siváček), Siváček (R. Jelínek), Kaiser, R. Jelínek (Kaiser), Meloun (Rudolfský), Rudolfský (Meloun), Čejka (Meloun), Tvrdík (Hetfleisch). Kutná Hora: Petr Miřátský (Šimon Balham) - David Čejka, Jan Vaněk, Lukáš Krištof, Martin Pálek, Jiří Tvrdík (II.), Matouš Jelínek, Jiří Tvrdík (I.), Otakar Hynek, Michal Charvát, Robert Jelínek, Tomáš Kaiser, Lukáš Rudolfský, Martin Meloun, Tadeáš Hetfleisch, Roman Siváček. Trenér František Coubal.

Hynek Macháček, Michal Pavlík