Rychlý a tvrdý začátek bez oťukávání naznačil, že utkání bude oba soupeře bolet. Domácí Buldoci po faulech nabídli Sršňům dvakrát početní výhodu. V té druhé Čejka vymyslel ideální přihrávku na M. Jelínka mezi kruhy a ten poslal Kutnou Horu do vedení. Neratovičtí však dokázali brzy odpovědět a dorážkou za záda Davida Jelínka vyrovnali. To jim dalo křídla a zatlačili Sršně do defenzivy. Výsledkem byla další úspěšná dorážka vyražené střely a otočení skóre ve prospěch domácích. Do konce třetiny se již skóre nepohnulo.

Nabuzeni vývojem, vlétli Buldoci tvrdě do druhé třetiny. S důrazem to trošku přehnali a nabídli tak Sršňům další přesilovku. Stanislav Bednář zopakoval úspěšný tah z předešlé třetiny a ke druhému útoku poslal obránce Čejku. Ten opět vymyslel přihrávku pro M. Jelínka, který vyrovnal a znervózněl soupeře. Sršni byli při chuti a v polovině utkání opět udeřili. Siváček vyhrál buly v útočném pásmu a poslal kotouč na hůl Jiřího Tvrdíka, který rychlou střelou otočil skóre. Neratovickým hráčům ujížděly nervy a rozhodčí měli plno práce chladit horké hlavy. Po jednom dohrání se těžce zvedal z ledu otřesený Čejka, mohl ale naštěstí pokračovat ve hře. Za stavu 2:3 se šlo do kabin.

Ve třetí třetině se domácí snažili vyrovnat. Makali ze všech sil, ovšem Sršni si s tím vždy dokázali poradit. Nepříjemný moment pro Jana Tvrdíka byl „metrákový strom" od domácího obránce, který musel těžce rozdýchávat. Sršni přestáli i oslabení a ke konci, když se Buldoci chystali k závěrečnému náporu, ukázal své srdce válečníka rozdýchaný Jan Tvrdík. Vystartoval do útočného pásma napadat rozehrávku domácí obrany a vybojoval kotouč pro Matouše Jelínka, který z blízkosti završil svůj Hattrick a pojistil vítězství Sršňů.

Podáním ruky a potleskem ocenil Stanislav Bednář všechny své hráče za předvedený výkon a tříbodový zisk. Ve třetím kole v neděli 25. září budou Sršni hostit Hořovické Cvočkaře. Utkání začíná v 17:30.

Stanislav Bednář ocenil jak výkon hráčů, tak i výkon rozhodčích

„Neratovice jsou letos hodně silným mužstvem. Domácí dobře bruslili a všichni, co na zápase byli, tvrdili, že to byl ještě lepší hokej, než v prvním zápase s Čáslaví," uvedl na úvod trenér kutnohorských Sršňů Stanislav Bednář.

Kutná Hora od druhé třetiny zápas opanovala. „V úvodu zápasu jsme se Sice dostali do vedení, když jsme vstřelili gól po dobře sehrané přesilové hře, ale domácí do nás poté šli. Jsou velcí, silní a umí hrát výborně do těla. Navíc rychle bruslili a naše mladé hráče házeli po ledě. Prvních sedm minut jsme byli lepší, ale ve zbytku první třetiny byli lepší domácí," přiznal kutnohorský trenér a pokračoval: „Dvakrát jsme inkasovali, prohrávali jsme osobní souboje, nebyli jsme důrazní a asi jsme se trochu i báli. Do druhé třetiny jsme si ale řekli, že se nemáme čeho bát, začali jsme hrát důrazněji a byli lepším týmem. Neratovičtí pak začali faulovat a sem tam byly k vidění i dost nevybíravé zákroky po odpískání. My jsme to vše vydrželi a přehrávali soupeře rychlým hokejem a dali i pěkné branky."

Pochvalu dostali hráči i rozhodčí. „Velice dobře hrál hlavně náš mladý druhý útok ve složení Jan Tvrdík, Matouš Jelínek a Dominik Jiráň. Do druhé třetiny jsem udělal jednu změnu v obraně a od té doby jsme hráli skutečně velice dobře celý tým. Přestáli jsme i dvě přesilovky soupeře pět na tři. Musím také uznat, že velice dobře pískal rozhodčí. Řídil utkání tak, jak se má a nepodlehl tlaku diváků, kterých bylo v hledišti na tuto soutěž celkem dost," chválil Stanislav Bednář.

HC Buldoci Neratovice - Sršni Kutná Hora 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)Branky Sršňů: Matouš Jelínek (Čejka), Matouš Jelínek (Čejka), Jiří Tvrdík I. (Siváček), Matouš Jelínek (Jan Tvrdík)
Sestava Kutné Hory: D. Jelínek (Březina) – Vaněk, Chmelař, Švejda Pavel, Havelka, Švejda Petr, Křeček, Čejka, Siváček, Tvrdík Jiří, Javůrek, Jiráň, Jelínek M., Tvrdík Jan, Meloun, Hynek, Michal Šváb, (Fišar)
Vyloučení: 10 + (2x10,1xOK) - 11

Čáslav také zvítězila

Ani hokejisté Čáslavi v neděli nezaváhali a v tabulce jsou o bod za Kutnou Horou. Svěřenci trenéra Jiřího Mliky vyhráli na ledě Zlonice 9:5. Hattrickem se blýskl Marek Němec.

Zlonice - Čáslav 5:9 (0:4,3:0,2:5)Branky Čáslavi: Němec 3, Pipek 2, Muras, Pálek, Kurka, Křišťan.

Čáslav: Krištof (M. Svoboda) - Janata, Pálek, Němec, Muras, Pipek - Kurka, Šlejtr, Křišťan, Šudoma, Kraučuk - Krejza, L. Svoboda, Miler, Málek. Trenér Jiří Mlika.

Adam Procházka, Hynek Macháček