„Celé tajemství mého odchodu z Čáslavi je naprosto jednoduché. Jediná osoba, která za ním stojí je pan Muras," zdůraznil Marek Němec a objasnil v několika bodech svůj odchod: „Celý náš spor začal již na začátku této sezony, kdy jsem chtěl, aby splnil mé tři požadavky, co se platu, hokejek a bruslí týče. Bohužel nesplnil ani jeden. Vše pokračovalo tím, že když jsem zlomil hůl, byl problém, abych dostal novou, zatímco jiní spoluhráči když v zápase zlomili třeba dvě hokejky, tak měli na další trénink připraveny nové. Toto je prvotní bod, který vedl k mému odchodu."

Druhou věcí byl fakt, že měl být Marek Němec posazen mezi náhradníky. „V zápase s Příbramí jsme měli s Martinem Pipkem konflikt s trenéry hostí. Nebylo to ale nic vážného, což potvrdilo i video, které celý moment zachytilo. Odehrál jsem další utkání, ale najednou jsem dostal třízápasový stop. Smířil jsem se s tím a tři týdny pouze trénoval. Když jsem ale dorazil na předzápasový trénink a zeptal se trenéra, zda budu hrát, bylo mi řečeno, že na zápas pojedu jen jako náhradník," uvedl Marek Němec a navázal: „Šel jsem za panem Murasem a zeptal se ho proč nebudu hrát. Bylo mi ale řečeno, že to je rozhodnutí trenérů a on s tím nic nehodlá dělat. Ukázal jsem mu statistiky, které hovořily v můj prospěch. Odehrál jsem méně zápasů než někteří mí spoluhráči a měl jsem i nižší icetime, i přesto jsem měl stejně kanadských bodů. Odpověď na otázku, jak je možné, že nebudu hrát, jsem ale nedostal. V tu chvíli jsem řekl, že končím a že pod ním hrát už nechci."

Sršni podlehli Rakovníku 0:2.
Sršni favoritovi vzdorovali. Rakovník jim uštědřil KO tři minuty před koncem



Sezonu prodloužil Němcovi telefonát z Kolína. „Úplnou náhodou mi dvě hodiny před zmíněným tréninkem volali zástupci Kolína, kteří projevili zájem, abych tam hrál. Nebýt tohoto telefonátu, sezona by pro mě skončila. Tímto bych chtěl vyvrátit slova pana Murase, který prohlašuje, že mi umožnil odchod do vyšší soutěže, konkrétně do Kolína. Nebýt toho, že se Kolín ozval přímo mě, tak už bych letos nehrál, byl jsem totiž rozhodnutý dostát svému slovu, že už pod panem Murasem hrát nebudu," řekl Němec.

K celé situaci se vyjádřil i sportovní ředitel HC Čáslav Vladimír Muras. „V zájmu našem i v zájmu Marka Němce nechceme rozjíždět nějakou mediální přestřelku, ačkoliv se věci vyvíjely poněkud jinak, než je prezentováno. Myslím si, že Marek Němec reaguje trochu emotivně. Jediné, co bych k jeho odchodu z Čáslavi chtěl říct je, že dostal nabídku z Kolína, tedy z vyšší soutěže a jelikož u nás už pokračovat nechtěl, tak jsme mu odchod do Kolína umožnili, a to prakticky okamžitě, bez jakýchkoliv finančních náhrad, tak aby stihl přestupní termín," konstatoval Vladimír Muras a na otázku, zda Čáslav po odchodu Němce bude nějak doplňovat kádr řekl: „Žádnou náhradu za něj už nyní shánět nemůžeme, protože v krajské lize platí pravidlo, že hráč musí odehrát padesát procent zápasů, aby mohl nastoupit v play off, což je dávno pryč. Další věc je, že současný kádr funguje dobře, měli jsme pětizápasovou vítěznou šňůru a vedení i trenéři týmu věří. Pokud nedojde k nějakým zraněním, tak do play off půjdeme s kádrem, jaký v současné době máme."

Marek Němec je nyní kmenovým hráčem kolínských Kozlů: „S vedením klubu jsem se dohodl, že odehraji v dresu Kolína konec sezony. Podle toho se pak budou odvíjet další naše společná jednání. Kolínští mají zájem, abych s nimi šel i do další sezony."

Na Čáslav bude Němec vzpomínat v dobrém. „Čáslav samotná je skvělý klub, podporovala mě, ale pan Muras dělal problémy a už pro mě nebylo přijatelné v týmu zůstat. Všem v Čáslavi chci touto cestou poděkovat za odvedenou práci a nesmím zapomenout ani na její skvělé fanoušky, před kterými pro mě bylo ctí hrát," poděkoval za podporu Marek Němec a dodal: „Mluvil jsem i se starostou Čáslavi, který sám projevil lítost nad tím, že odcházím, jelikož jeho malá dcera mi fandila. Podporu slýchám i od dalších lidí, kteří mi přejí v novém působišti štěstí, za což jim děkuji."

Čáslavští hokejisté podlehli doma Černošicím 1:4.
Čáslav podlehla Černošicím. Tomáš Topol: Na soupeře jsme neměli